Celestial møter Bitfix - Telenorligaen: League of Legends

– Vi bekjemper flammer med flammer

Håkon «Koolberg» Solberg spår at oppgjøret mot Bitfix blir av den kaotiske sorten.

Håkon «Koolberg» Solberg er klar til å bekjempe flammer med flammer i Telenorligaens oppgjør mot Bitfix.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Einvind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Marius «Veigarv2» Aune (Mid)*
Magnus «Koolkrab» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

* Innbytter

Med syv poeng i skrivende stund, ligger Celestial an til å avansere til høstens sluttspill. Hakk i hæl på tabellen følger Bitfix, som Celestial-spillerne bør slå for å sikre sin posisjon. Lagets Top Lane-spiller Håkon «Koolberg» Solberg spår en jevn kamp, men sier også til Gamer.no at laget lukter blod i Telenorliga-vannet.

– Oppgjøret kommer til å bli jevnt. Bitfix har siden sitt opprykk vært et soleklart topp fire-lag. AKkurat nå ser de ikke så sterke ut på tabellen, og Celestial er en av de fire haiene på toppen som lukter blod i vannet.

Videre kan den erfarne spilleren love et oppgjør basert på kaotisk kontroll, og at seerne får se flammer bekjempet med flammer.

– Seerne kan forvente en 200 IQ helteutvelgelse blandet med kaos-kontroll orientert spillestil. Ikke ulikt måten Bitfix spiller på, så vi bekjemper flammer med flammer, sier han til Gamer.no.

Kampen mellom Celestial og Bitfix kan du følge direkte søndag 21. oktober, klokken 18:00 »

– Vi har mer å bevise

KEYSTONES

Vis mer

Under helteutvelgelsen i League of Legends, har spillere også mulighet til å velge mellom ulike keystones som påvirker egenskapene til heltene underveis i kampene. Visse keystones blir sett på som ideelle for de ulike heltene, men innovative valg kan ha en overraskende effekt på motstandere.

I sjette- og syvende runde av Telenorligaen, tok Celestial med seg tre poeng etter en seier og ett tap. Solberg forteller Gamer.no at han er nokså fornøyd med resultatene så langt, men at laget har mer å bevise.

– Vi er fornøyde med at den ekstra innsatsen spillerne og folkene rundt oss har gitt avkastning. Jeg tror vi har mer å bevise enn hva vi viste mot Nordavind og Trikken i helga også. Dessverre får vi ikke brukt vår stjernespiller «Boffen» i Mid Lane, men vi har hentet inn en erstatter som kan fylle skoene hans.

For å erstatte Sebastian «Boffen» Gsell, har Celestial hentet inn norske Marius «Veigarv2» Aune, som forøvrig

– Han har deltatt i noen scrims for oss nå, og selv om det er en stor justering for oss så storspiller han. Dessuten har han mye innsikt i deler av spillet ingen av oss ande har, så totalt sett er dette en god erfaring for oss i Celestial Gaming.

– Hvilke deler sikter du til? Innovative strategier og valg av keystones?

– Det stemmer, i tillegg til stort sett alt som handler om hans måte å spille League of Legends på.

Les også
Microsoft holder turnering i Excel

Avslutningsvis forteller Solberg at han ikke har et gram av tvil på om Celestial når sluttspillet eller ikke. Han kan nemlig avsløre at laget har hentet inn veteranen Geir «Eskii» Nilsen Lie som Support, som spilte med Solberg i SupaGoatSmugla i 2015.

– Nå som vi stiller med Norges beste Support ser jeg ingen grunn til å tvile. Han er forøvrig en gammel veteran vi har hentet, og jeg spilte med han allerede første sesong av Telenorligaen.

Garanterer godt spill til helgen

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Benjamin «Quackss» Peattie (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Borzasi «2Axes» Mihai (ADC)
Cretu «ang» Octav (Support)

På forhånd av sesongen ble Bitfix spådd innenfor topp fire av samtlige i spådomslaget. Så langt har resultatene variert for gjengen i Bitfix, men lagets Support-spiller Cretu «ang» Octav kan fortelle Gamer.no at de er klare til å snu den dårlige trenden, og at de ikke føler seg stresset over det kommende oppgjøret mot Celestial.

– Helt ærlig, så har vi ikke trent så hardt de siste tre ukene, på grunn av ulike ting som skole og sykdom. Heldigvis klarte vi å snu skipet denne uka. Personlig kjenner jeg ikke på stresset før denne kampen, og det gjør heller ikke resten av laget ettersom det er jeg som er lagets kaptein, og som er med på å bestemme hvordan laget fungerer. Vi kommer til å forfølge vårt mål.

Videre kan rumeneren love at seerne får være vitne til godt spill fra Bitfix denne runden, med en personlig garanti.

– Jeg har ikke undersøkt noen av de andre lagene i Telenorligaen, fordi jeg føler at ingen av lagene, med noen unntak, spiller ordentlig League of Legends. Ikke at vi gjør det for tiden heller, men vi kommer til å gjøre det når sluttspillet starter. Jeg kan garantere at seerne får se bra spill fra vår side denne helgen. Det skal jeg sørge for, sier han til Gamer.no.

Lagets rumenske duo i Bot Lane har tidligere blitt dratt frem av lagkamerat Alexander «HHNeverLucky» Fedde som rutinerte, samkjørte og selvstendige. Når Octav blir spurt om hvordan hans møte med den norske ligaen har vært, trekker han frem Google Translate som en nyttig ressurs.

– Fra min erfaring har det vært mye Google Translate og mye småerting på tvers av lagene. Ertingen skal være der mellom venner, men ikke mellom folk man aldri har snakket med. Rent ferdighetsmessig har det vært interessant, men vi har mye å bringe til bordet som vi ikke har vist enda, fortellerh an til Gamer.no.

– Så du har prøvd å holde deg oppdatert på Twitter-banteren?

– Noen folk nevnte meg og «2Axes» så jeg måtte ty til Google Translate. Hva annet kan jeg gjøre?

Kampen om en plass i sluttspillet tilspisser seg

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Air - Riddle
Kl. 18:00: Bitfix - Celestial
Kl. 18:00: Vanir - Nordavind

Alle kampene spilles søndag 21. oktober.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Med kun to runder igjen av høstens sesong, er kampen om en plass i sluttspillet for alvor i gang. Riddle har allerede sikret sin plass, og kan allerede krone seg som tabellvinnere, mens resten av tabellen kan oppleve flere endringer mot slutten av sesongen.

Dog er det likevel mest spennende å følge med på hvilket lag som snapper opp fjerdeplassen, og sikrer avansement til høstens sluttspill. I skrivende stund er det tre lag som kniver om denne, nemlig Celestial, Air og Bitfix. I tillegg kan de tre lagene dra med seg både Fact og Nordavind inn i kampen.

Slik ser tabellen ut før Telenorligaens åttende runde.
Skjermdump/Gamer.no

Siste fra forsiden