– Vi blir skremt av Overwatch-spillerne

Overwatch-utviklerne avslører at de er redde for å kommunisere med spillerne.

Blizzard

Det er en kjent sak at spillere kan være harde i tonen når de ikke får det som de vil, og i noen tilfeller kan dette resultere i regelrett hetsing av utviklere. Utøvere av det populære skytespillet Overwatch er intet unntak, og det viser seg at disse faktisk er spesielt ille.

I et innlegg på Battle.net-forumet forteller sjefsutvikler for Overwatch Jeff Kaplan at utviklerne av spillet rett og slett er redde for å legge ut oppdateringer og informasjon om spillet fordi de frykter tilbakemeldingene og reaksjonene fra spillerne.

Overwatch.
Blizzard

– Det er noe ganske fæle folk der ute. Alle våre utviklere er frie til å legge ut innlegg på forumene. Veldig få av oss gjør det fordi det er ekstremt skremmende og/eller tidkrevende. Det er veldig lett å si noe galt og gi «løfter» som ingen hadde som intensjon å gi. Straks vi sier at vi jobber med noe kan vi ikke «ta det tilbake». Det er skrevet i stein, skriver Kaplan i innlegget.

Blir personlig angrepet

Sjefsutvikleren peker på at utviklerne, i motsetning til spillerne, ikke gjemmer seg bak falske navn og anonymitet. Dette kan føre til at utviklerne ofte blir personlig angrepet og truet av spillere som ikke er fornøyde.

Ifølge Kaplan fører den harde tonen fra spillere til at det kun er noen få av utviklerne som legger ut innlegg om spillet, og dette har igjen den konsekvensen at det legges ut innlegg mer sjeldent enn det som ellers ville vært tilfelle. Utviklerne vil imidlertid ikke at dette fenomenet skal forhindre god kommunikasjon mellom dem og spillerne.

– Vi setter alltid pris på tilbakemeldinger når den gis på en åpen, direkte og konstruktiv måte. Tilbakemeldinger fra spillere er det som har gjort spillet så bra. Vi vil forsøke å kommunisere så mye vi kan, skriver Kaplan i innlegget.

Det er ikke bare mot utviklerne at Overwatch-spillerne kan være fæle. Det er allerede en kjent sak at Blizzard bruker store ressurser på å håndtere utrivelig oppførsel som spillere utviser overfor andre spillere for å forbedre miljøet.

Mass Effect-spillere kan også være brutale: Noen av spillets utviklere ble personlig hetset på grunn av animasjonene i den siste tittelen »

(Via PC Gamer)

Siste fra forsiden