Podkast

Rad Crew #157

Vi har snakket med nordmannen bak musikken til Spelunky

Spillkomponisten Eirik Suhrke gjester jubileumsepisoden til Rad Crew.

Denne uken feirer Rad Crew sitt 3-årsjubileum med to og en halv time med spillprat, ubrukelige fakta fra popkulturens verden og en gjest.

Programvert Jostein Hakestad har fått et kvarter med den norske spillkomponist Eirik Suhrke, som har laget all musikken i kritikerroste Spelunky og prisbelønte Ridiculous Fishing, samt bidratt på lydsporet til populære Hotline Miami.

Inspirert av gamle spill fra Nintendo og Sega

Eirik Suhrke. (Foto: Privat).
Suhrke står for all musikken du hører i plattformspillet Spelunky. (Skjermbilde: Mossmounth).
The Wolf Among Us (Skjermbilde: Telltale Games).

Suhrke forteller hvordan han ble spillkomponist, om sine metoder, favorittspill og inspirasjonskilder, og kan avsløre at han jobber med musikk til et nytt, norsk rytmespill, et arkadeaktig flyspill og to andre prosjekter han ikke kan gå i detalj på enda. I tillegg får vi høre to klipp fra hans nyeste album Game Music 3.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Først i episoden får vi imidlertid en ny toppliste. Denne gangen får vi øyeblikkene som har definert og formet Rad Crew siden starten.

Topplisten etterfølges av en solid dose nyheter fra Are Ness Fløgstad. Vertene kaller blant annet King.com for et varemerketroll og kommer med noen sannhetsbomber til folk som synes Nintendo bør gi ut spillene sine på iOS.

Avslutningsvis forteller Inger Lise W.James om sin spilløkt med Telltales nyeste spill The Wolf Among Us, mens Are utforsker sin indre astronaut i Kerbal Space Program. Stian Askeland er for øvrig lurt inn i overlevelsesspillet Rust og Jostein forviller seg inn i en japansk ungdomskole med det pussige navnet Corpse Party.

Her er menyen denne uka:

  • Topp 5 Rad Crew-øyeblikk (00:04-00:25)
  • Nyheter (00:25-00:58)
  • Intervju med Eirik Suhrke, komponist bak Spelunky og Ridiculous Fishing (1:01-1:14)
  • Spillrunde: The Wolf Among Us, Kerbal Space Program, Rust, Broken Age og Corpse Party (1:15-2:08)
  • Fra fortiden: Mortal Kombat: The Live Tour, og lytter-feedback. (2:10-2:30)

Gått glipp av tidligere episoder?

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til.

Det er produsert 157 episoder av Rad Crew til nå, og her er de tre forrige:

Rad Crew: Episode 156
Rad Crew: Episode 155
Rad Crew: Episode 154

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden