Intervju

League of Legends - Aposis Gaming

– Vi skal bli internasjonale stjerner

Aposis har omstrukturert laget som vant NM i høst. Nå har de høye ambisjoner.

Aposis' lagleder og manager, Patrick «Snow» Robinsson, ønsker at laget hans dyrker frem gode spillere og blir stjerner internasjonalt.
Privat/Twitch

De fleste lagene i Logitech G League of Legends Series har én felles målsetning: De ønsker å spille finalen på SpillExpo. For Aposis Gaming er ikke en finale på SpillExpo-scenen et ukjent scenario. Det var nettopp der de hentet hjem førsteplassen under fjorårets norgesmesterskap. I år håper de å gjenta suksessen, men for å nå dette målet har de gjort en god del justeringen i lagoppstillingen og treningsregimet siden sist.

Simen Alexander «Naru» Peersen Thomsen har kapteinsrollen hos Aposis. (Bilde: Privat)

Simen Alexander «Naru» Peersen Thomsen har tatt over kapteinsrollen og byttet fra support til jungle. Aposis har også fått inn tre nye spillere på laget.

– De siste månedene har vi brukt mye tid på å bygge oss opp og å få inn gode rutiner. Overgangen har egentlig gått ganske glatt, sier en optimistisk Naru og forklarer videre:

– Jeg vil påstå at vi er både bedre og dårligere enn i fjor. Det er helt forskjellige spillere på laget nå, men rutinene og de felles målene vi har satt oss veier opp for mye. Vi er sterkere som et lag, har bedre synergi og snakker bedre sammen.

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

– Vi skal bli internasjonale stjerner

Å bytte ut store deler av lagoppstillingen er ikke et ukjent fenomen i norsk sammenheng. På samme tid som mangelen på kontinuitet i norske League of Legends-lag kan være problematisk, kan bytte av spillere løse problemer knyttet til motivasjon, holdninger og synergi. Det kan nemlig være vanskelig å forbedre disse faktorene uten å gå drastisk til verks. Aposis' lagleder og manager, Patrick «Snow» Robinsson, har troen på at endringene de gjorde var et sjakktrekk på lang sikt.

Dette er Logitech G League of Legends Series:

Norges åtte beste lag spiller mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo i starten av november. Vinnerlaget får 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Aposis består av:

* Henrik «Svettzor» Årdahl (Top)
* Simen Alexander «Naru» Peersen Thomsen (Jungle)
* Magnar «Metalldyr» Birkelund (Mid)
* Vebjørn «Donzii» Land (ADC)
* Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

A for Aria består av:

* Morten «Spedd» Kjelsrud (Top)
* Kristian «Tiltboys» Næsgaard (Jungle)
* Sondre «Tivity» Wågsås Afdal (Mid)
* Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (ADC)
* Jørgen «Fluffmuffin» Krona (Support)

Tabellen etter andre runde:

1) BX3 - 6
1) A for Aria - 6
3) Celestial Gaming - 3
3) Fedora Tip Forening - 3
3) Black Alpha - 3
6) Aposis Gaming - 1
6) SupaGoatSmuggla - 1
8) Team Ebay - 1

Neste runde spilles slik:

Aposis mot A for Aria (streames)
Lørdag 6. september klokken 20:00

Black Alpha mot Fedora Tip Forening
Lørdag 6. september klokken 20:00

SupaGoatSmuggla mot Team Ebay (streames)
Søndag 7. september klokken 20:00

BX3 mot Clestial Gaming (streames)
Mandag 8. september klokken 19:00

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

– Vi vil ha et godt lag som kan hevde seg i norsk og europeisk e-sport over tid. For å få til det, måtte vi ta inn seriøse medlemmer som forstår hvilke krav de skal sette til seg selv og laget, forklarer han.

– De individuelle ferdighetene er ikke alltid det viktigste. Jeg synes at klarsynthet, gode holdninger og riktige forventinger veier opp for det meste. Spillerne vi har nå har disse egenskapene og derfor mener jeg laget nå er sterkere enn det som vant NM.

Aposis mener at det er på tide at norske lag og organisasjoner begynner å hevde seg utenfor landets grenser. Ved å ta vare på spillerne sine og å utvikle det ekstraordinære talentet de besitter, mener Snow at europaherredømme og internasjonal suksess ikke er langt unna.

– Vi spiller for å vinne, vi spiller ikke for å tape. Det håper jeg ingen gjør. Og nå er det på tide å ta skrittet ut i Europa, forteller en engasjert Snow og fortsetter:

– Aposis er på ingen måte perfekte, men vi er en organisasjon som kan gjøre spillere bedre. Nå ønsker vi å dyrke frem gode spillere og bli stjerner internasjonalt.

Bruker ligaen for å teste sin treningsstrategi

Med denne målsetningen i bakhodet, har Aposis iverksatt tiltak for å hjelpe spillerne med og nå sitt fulle potensiale. Dette innebærer blant annet omfattende trening på kommunikasjon, gode ukeplaner, et tilpasset treningsopplegg for hvert enkelt spiller og «bootcamps». Det settes også opp ukentlige møter hvor de evaluerer spillerne og lagets progresjon.

Det individuelle treningsopplegget til spillerne inneholder for eksempel krav om et visst antall runder med «duo queue» eller «solo queue», spesifikasjoner rundt champion-mestring for spillerne, samt faste treninger for laget som helhet. Denne taktikken har nå vært testet ut i flere måneder og Snow mener at Gamer.no-ligaen er en ypperlig mulighet til å finne ut hvor godt opplegget deres fungerer i praksis.

– Målet vårt er ikke nødvendigvis å pløye gjennom ligaen, men vi får nå målt krefter med de beste lagene i Norge. Det gir oss en mulighet til å luke ut svakheter innad i laget før de større turneringene vi vil delta på, sier en ivrig Snow før Naru legger til:

– Ligaen kan hjelpe oss videre. Jeg har holdt på med e-sport veldig lenge nå og synes det er på tide at utviklinga skjer fortere enn den har gjort.

For å kunne hevde seg internasjonalt, må Aposis starte med gode prestasjoner her hjemme. Når det gjelder helgens oppgjør, tror Naru det blir spennende:

– Jeg tror det kommer til å bli en god utfordring, men satser så klart på at vi vinner. Uansett utfall blir det en god kamp.

Lagspill og kommunikasjon mot rå mekanikk

Så langt i ligaen, har Aposis spilt uavgjort mot SupaGoatSmuggla og tapt mot Black Alpha. Motstanderen deres denne uka, A for Aria, har gått ubeseiret gjennom både kvalifikasjonsturneringen og ligaspillet så langt. Den største forskjellen på A for Aria og Aposis, ligger nok forankret i tilnærmingen deres til League of Legends som en e-sport og lagspill.

Morten «Spedd» Kjelsrud er Challenger «top laner» og kaptein for A for Aria. Han tror ikke det forestående møtet med Aposis blir spesielt vanskelig.

Aposis har et relativt stort støtteapparat i ryggen som hjelper dem å fokusere som et lag, og spillerne mener man vinner gjennom å bygge opp synergi og forbedre kommunikasjon. A for Aria sin filosofi er nærmest på motsatt side av spekteret. Deres lag er for tiden uten støtteapparat og de fokuserer heller på rå mekanikk og individuelle ferdigheter.

– Vi er bedre i alle lanes

Morten «Spedd» Kjelsrud (23) er Challenger «top laner» og kaptein for A for Aria. Han ser frem mot møtet med norgesmesterne, men tror ikke det blir en veldig hard kamp.

– Vi så på kampene de spilte forrige helg og vi ser frem til å møte dem, men vi ble ikke akkurat skremt. Det er nok ingen utfordring og møte Aposis egentlig, sier en selvsikker Spedd og legger til:

– Vi er bedre individuelt i alle lanes og vi er et veldig godt lag som spiller bra sammen. Vi trenger ikke å binde oss til en organisasjon i et år for å gjøre det bra.

Av lagene A for Aria har møtt så langt, synes Spedd at SuperGoatSmuggla overrasket mest. Han innrømmer at de antakeligvis undervurderte dem og gjorde flere unødvendige feil på grunn av det. Det ønsker de ikke til å gjøre igjen, men allerede nå, i runde tre, forbereder A for Aria mot seg til finalen på SpillExpo i november.

– Vi er glade for å spille ligaen og det er nok realistisk at vi kommer til finalen. Jeg tror også vi kan vinne der, men hvis vi møter enten BX3 eller Celestial Gaming så blir det en utfordring, innrømmer Spedd.

Her er opptak av kampen mellom Aposis Gaming og Black Alpha i andre runde av Logitech G League of Legends Series:


Watch live video from gamerno_lol on Twitch

Siste fra forsiden