Phil Spencer - Xbox

– Vi tapte konsollgenerasjonen som var verst å tape

Phil Spencer tror ikke lenger at det å lage gode spill er nok til å bringe spillere til Xbox.

Xbox-sjef Phil Spencer.
Xbox

De siste årene har Microsoft og Xbox lagt om spillstrategien sin på drastisk vis. I stedet for å selge flest konsoller er målet nå å tilby så mange spill som mulig for så mange spillere som mulig på så mange plattformer som mulig.

I ukas mye omtalte intervju med podcasten Kinda Funny Xcast gikk Xbox-sjef Phil Spencer litt dypere inn på bakgrunnen for endringen. Spencer mener ganske enkelt at Xbox ikke har noen sjanse i kappløpet mot hverken Sony eller Nintendo, mye på grunn av hva som skjedde med den forrige konsollgenerasjonen.

Spencer mener at Xbox One ble spikeren i kista for Microsofts håp om å selge flest konsoller.
Audun Rodem, Gamer.no

– Vi tapte konsollgenerasjonen som var verst å tape, nemlig Xbox One-generasjonen der alle begynte å bygge sine digitale spillbibliotek. […] 90 prosent av folk som rusler inn i en butikk for å kjøpe en konsoll er allerede medlem av ett av de tre store økosystemene.

– De har sine digitale spillbibliotek der, og dette er den første generasjonen hvor spillene de spiller også var tilgjengelige på den forrige generasjonen – for eksempel Roblox, Fortnite og Minecraft. Kontinuiteten fra generasjon til generasjon er så sterk, sa Spencer.

Nettopp derfor tror Xbox-sjefen at det å lage gode spill ikke lenger er nok til å bringe spillerne tilbake til Xbox.

– Det er bare ikke sånn at hvis vi lagde knallgode spill så ville markedsandelen for konsoller endre seg på dramatisk vis. […] Det finnes ikke en verden der Starfield får 11 av 10 i anmeldelser og folk begynner å selge sine PlayStation 5-konsoller. Det kommer ikke til å skje.

I stedet for å jage etter Sony og Nintendo i et kappløp de umulig kan vinne, kjører Microsoft derfor sitt eget løp med tilbud som blant annet Game Pass og Play Anywhere. Spencer innrømmer riktignok at Xbox ikke har levert varene i det siste, men har håp for fremtiden som begynner med Xbox Game Showcase neste måned.

– Jeg er veldig entusiastisk for Showcase-sendingen. Vi kommer til å kunngjøre noen ting som folk ikke har sett før, noen nye spill. Vi kommer også til å dele ny informasjon om spill vi har snakket om før, sa en kryptisk Spencer.

Fremover vil Microsoft også fortsette å kjempe for oppkjøpet av Activision Blizzard. Britiske myndigheter stemte forrige uke for å blokkere kjøpet, en avgjørelse selskapet kommer til å anke og Spencer er optimistisk med tanke på mulighetene for å få til en avtale.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen om Redfall: – Vi skuffet mange folk denne uken »

Siste fra forsiden