– Vi trenger ikke nye konsoller

THQ-sjefen mener vi kan gjøre mer enn nok med de konsollene vi har.

Det begynner å bli en stund siden Xbox 360, Wii og PlayStation 3 ble lansert, men det er lite som tyder på at en ny konsollgenerasjon er i anmarsj. Dette passer storutgiver THQ bra.

Gjør Move og Kinect nye konsoller unødvendige?

– For å være helt ærlig, tror jeg det siste industrien trenger nå er ny maskinvare. Spillene som kommer til PS3 og Xbox 360 ser fortsatt ekstremt bra ut. Hvis vi får en ny boks til tusen dollar, som maskinvarefolkene må subsidiere [slik at den ikke koster like mye i salg – journ. anm] og utviklerne må bruke enda mer penger på å utvikle spill for, vel, den modellen fungerer bare ikke, sier THQ-sjef Brian Farrell til IGN.

I stedet tror han veien å gå er å forlenge dagens konsollgenerasjon ved å hente inn nye typer publikum. I den forbindelse mener han Move og Kinect er veien å gå. Han ser heller ikke noe behov for bedre lyd eller grafikk, og tror industrien heller vil fokusere på rikere historier, dypere figurer og høyere produksjonsverdier.

– Jeg tror det er retningen industrien tar, i motsetning til å fokusere på teknologi og grafikk. Jeg tror de dagene er over, konkluderer han.

Siste fra forsiden