Viking-spill fra Creative Assembly

Sega har kunngjort Vikings: Battle for Asgard, et actioneventyr fra skaperne av Total War-serien.

Viking: Battle for Asgard følger en bitter kamp mellom Åsgards guder. Gudinnen Hel har blitt kastet ut for å ha gått mot Odins vilje, og nå har hun manet frem en hær av levende døde som hun vil bruke til å ta over det jordiske riket, Midgard, og fremprovosere Ragnarok, et apokalyptisk slag som vil ødelegge Åsgard og gudene som bor der.

Et av de første tre skjermbildene fra spillet.

Menneskene har imidlertid ikke tenkt å la Hel få viljen sin på deres bekostning. Som den unge krigeren Skarin må du stoppe Hel og forsvare menneskehetens fremtid. Skarin er en mektig kriger, men han er ikke uten problemer, og kjemper med en indre konflikt og en stadig økende mistenksomhet mot gudene selv.

Viking: Battle for Asgard skal i følge Sega levere et involverende og vanedannende kampsystem hvor du ikke bare får bruke ren styrke, men også mektige mytologiske krefter. Handlingen foregår i store og åpne miljøer, hvor du får mulighet til å temme drager (og kommandere dem i kamp mot fienden) samt kjempe mot mektige kjemper, trollmenn og det som verre er.

Underveis kan du befri andre vikinger fra Hels kalde grep, og få dem til å kjempe på din side. Spillet kommer dessuten med episke slag hvor hundrevis av datastyrte figurer kjemper mot hverandre, og disse kan du påvirke ved å for eksempel ta ut fiendesjefer eller redde spesielle allierte.

Spillet skal lanseres for Xbox 360 og PS3 tidlig neste år, og er under utvikling hos Total War (og Total Warrior)-veteranene i Creative Assembly. De vil demonstrere spillet på Games Convention, hvor våre journalister skal ta en titt. I tillegg vil de se på Empire, et annet Creative Assembly-prosjekt som blir avdekket i disse dager.

Siste fra forsiden