Viktige etterfølgere til Xbox 2

Microsofts Shane Kim har bekreftet mistankene om at viktige Xbox-franchiser som Fable, Halo og Project Gotham Racing får etterfølgere til Xbox 2.

Det er ikke akkurat overraskende at Microsoft ønsker å satse på noen sikre kort for Xbox 2, og det er heller ikke særlig overraskende at suksessrike franchiser som Fable, Halo og Project Gotham Racing kommer til å få nye tilskudd etter i løpet av de kommende årene, men nå er det i alle fall bekreftet fra høyeste hold; sjefen for Microsoft Game Studios, Shane Kim.

- Uten å røpe for mange av overraskelsene vi har på lager, kan vi si at gamere som elsker franchiser som Halo, Fable og Project Gotham Racing kan være rimelig trygge på at vi vil fortsette å investere i disse franchisene etter som vi beveger oss over til neste-generasjons Xbox, forteller han i et intervju på det offisielle Xbox-nettstedet. Han fortsetter med å berolige de som frykter at Microsoft kun vil fokusere på etterfølgere:

- Jeg er faktisk veldig stolt av rullebladet vårt. Vi har investert store ressurser inn i å skape nye intellektuelle eiendommer (franchiser), med titler som Fable, Jade Empire og Forza Motorsport. Hos Microsoft Game Studios har vi en kollektiv visjon om at det vi trenger å gjøre er å skape originalt materiale, og ja, dette vil være sentralt i forhold til hvordan vi tar skrittet inn i den neste generasjonen.

Det har tidligere gått rykter om at Bungie arbeider med en forbedret versjon av Halo 2. I følge ryktene har denne fått det midlertidige navnet Halo 2.5, og vil være en lanseringstittel for plattformen. Spillet vil kjøre i HDTV-oppløsning, og komme med forbedrede teksturer og nye grafikkeffekter. I tillegg har det blitt sagt at Halo 2.5 vil inneholde "alle de tingene som folk forventet fra Halo 2, men som ikke ble med i spillet".

Om Halo 2.5 er mer enn bare rykter vet vi ikke, men det virker ikke som en direkte dum idé å klargjøre en slik tittel til lanseringen av Xbox 2. Sannsynligvis får vi vite mye mer om Microsofts planer når E3-messen starter til neste måned.

Siste fra forsiden