Nordavind arrangerer FIFA-turnering

Vil du bli Norges neste FIFA-stjerne?

Nordavind arrangerer Veien til Proff - premien er en ettårskontrakt med klubben.

Vålerenga Fotball

Lørdag 12. mai starter kvalifiseringen til Veien til Proff. Dette er en FIFA-turnering i regi Nordavind med kvalifisering på House of Nerds i Oslo. De fire beste spillerne på House of Nerds går videre til sluttspillet i turneringen, som spilles i FanZone på Intility Arena lørdag 26. mai.

Meld deg på her før påmeldingen stenger 9. mai klokken 23:59 »

Den heldige vinneren stikker av med en proffkontrakt med Nordavind som varer i ett år med lønn, samt full Nordavind-bekledning. Det spilles FIFA 18 Ultimate Team på Playstation 4, og man må være 14 år for å delta.

Ønsker å bringe tradisjonell idrett nærmere e-sporten

Stein Wilmann er styreleder i Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Styreleder i Nordavind, Stein Wilmann forteller om et ønske om å bringe tradisjonell idrett nærmere e-sporten gjennom et slikt arrangement.

– Konseptet har vi fra internt i Vålerenga og Nordavind-systemet, og er en del av en større plan vi har for å bringe tradisjonell idrett og e-sport tettere sammen. Vi mente lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm setter en fin atmosfære rundt det hele. Det er ingen hemmelighet at det er manko på norsk representasjon blant våre spillere, og den norske scenen er lite utforsket generelt, så vi tenkte hvorfor ikke like gjerne kline til med en god gammeldags åpen turnering, forteller Wilmann.

Med en åpen turnering og en nedre aldersgrense på 14 år, kan det være mange forskjellige typer som kan dukke opp. Wilmann tror det blir et stort sprik.

– Skal vi dømme etter henvendelsene vi har mottatt tror jeg det kommer en god blanding av spillere. FIFA internasjonalt, og særlig i Norge er veldig ungt og lite kartlagt e-sportmiljø, samtidig som FIFA er veldig populært så her tror jeg det er mye skjult talent.

Hvis arrangementet blir en suksess, kan det fort skje at det blir liknende turneringer i andre spill ved en senere anledning.

– Vi har ikke planlagt ytterligere turneringer per dags dato, men det er definitivt noe vi kan se for oss å videreføre i en annen større setning, til og med andre spill. Det avhenger veldig av responsen vi mottar på dette arrangementet, forteller Wilmann.

Fortsatt ledige plasser

Har du det som skal til for å bli en profesjonell FIFA-spiller?
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

Wilmann sier at det er mange plasser ledig enda, selv om de har nok påmeldte til å gjennomføre turneringen.

Les også
Anmeldelse: FIFA 18

– Sist jeg sjekket var det i overkant av 20 påmeldte som hadde kjøpt billett. Og siden landets ledende spillside nå har tatt tak i saken så forventer vi naturligvis en tredobling , sier Wilmann med et smil før han for legger til.

– Men fra spøk til alvor, når vi annonserte visste vi ærlig talt ikke helt hva vi kunne forvente, særlig ettersom LAN-arrangementer er relativt nytt for FIFA-scenen i Norge, men vi håper jo på litt over 50 påmeldinger, for så å bygge videre på det i fremtiden. Vi har også mottatt spørsmål om hvorfor turneringen avholdes på LAN i stedet for over nett, og dette har flere årsaker: For det første er det viktig for oss å kunne treffe og bli kjent med kandidatene, samtidig kjenner de fleste som har konkurrert innen FIFA til utfordringene rundt resultatrapportering som er en veldig manuell prosess.

Vinneren stikker som nevnt av med en ettårskontrakt med Nordavind. Dette innebærer flere ting, og Wilmann nevner noe av dette.

– Det innebærer at spilleren går inn i FIFA-avdelingen til Nordavind sammen med «Damie», «ChnewaR», «Gabry», og «Diogo_Peixoto». Samtidig vil spilleren gis full klubbbekledning, og ikke minst lønn etter forpliktelsesevne, alder og ferdighetsnivå. Rent sportslig betyr det at spilleren vil representere Nordavind i Norge på arrangement og turneringer, samt FUT Weekend Cups. Og sist men ikke minst fysisk på FanZone i forkant av Vålerenga-kamper og Engaland-prosjektet.

Turneringen spilles samme helg som sluttspillet i Telenorligaen, men Wilmann tror ikke det vil ha en påvirkning siden det konkurreres i forskjellige spill.

– Nei jeg tror ikke det vil da noen påvirkning på noen av arrangementene da sluttspillet i Telenorligaen ikke omfatter FIFA 18. Da står det vel heller verre til med Erling Rostvåg som sikkert gjerne skulle vært til stede på Intility Arena den dagen, avslutter Wilmann.

Siste fra forsiden