Dota 2 - The International 4

Vil du se Dota 2-kamper litt utenom det vanlige?

Flere av lagene i The International 4-kvalifiseringen i Sørøst-Asia har en helt unik spillestil.

Disse lagene deltar i The International 4-kvalifiseringen i Sør-Asia:

Mineski Infinity
MiTH.Trust
MVP Phoenix
Scythe Gaming
First Departure
Arrow Gaming
Rex Regum
Team Zephyr
Execration
Orange

Det er duket for en Dota 2-helg med unike spillestiler vi ikke finner andre plasser i enn i de sørøstlige delene av Asia.

Sørøst-asiatiske lag har lenge levd mellom den tradisjonelle og kontrollerte spillestilen til de kinesiske lagene, og den mer innovative stilen til de europeiske lagene. Mye av taktikken ligger i helter og strategier som andre lag aldri kunne tenkt seg å prøve, og motstanderne blir ofte tatt fullstendig på senga.

Unik spillestil

Alt dette ble fremhevet da Sør-Korea entret miljøet i fjor høst. Dette er et land uten sterke tradisjoner i spillet, noe som forsterker forskjellene i spillestilene i regionen.

Grunnet en mangel på god organisering i det profesjonelle miljøet, har Sørøst-Asia få profesjonelle lag. Dette har gjort at det ikke er én spesifikk spillestil som er normen innenfor regionen og det er vanskelig å forutse hvordan kampene utspiller seg. Det eneste vi kan forvente er å få se ting vi ikke får sett i de andre regionene.

Kampene begynte fredag morgen 06:00 norsk tid og rundes av på mandag. Deretter går vi til den kinesiske delen som varer fra tirsdag til fredag, før kvalifiseringen avsluttes i Europa mellom lørdag og tirsdag.

Både TheGDstudio og Beyond The Summit viser og kommenterer på kampene på flere forskjellige kanaler, men du kan se kamper på blant annet hovedkanalen til TheGDstudio eller Beyond the Summit. Kampene kan du forøvrig se nederst i artikkelen etter hvert som de spilles.

Ferske lag

Det kan også bli underholdende å følge med de koreanske lagene gjennom kvalifiseringen, siden vi ikke har hatt mulighet til å se så mye av de før.

Videre blir det interessant å se om tradisjonsrike lag som Orange Esports og Scythe Gaming hever seg uten sine tidligere stjernespillere.

Uansett hvem som går videre til Seattle er dette en arena for ferske lag og spillere til å vise hva de kan, og gi publikum en mulighet til å se hva vi har i vente under årets The International.

Grobunn

Les også
– På papiret er de den vanskeligste motstanderen vi kunne trekke

Selv om lag fra Sørøst-Asia har vist seg å kunne konkurrere på verdenstoppen, har de hatt problemer med å holde på stjernespillerne sine. Chai «Mushi» Yee Fung og Wong Hock Chuan er eksempler på spillere som oppnår suksess med malaysiske lag, for så å gå til lag i Kina hvor forholdene er bedre og nivået høyere.

Selv om de beste og mest profilerte spillerne gjerne forsvinner fra regionen er det udiskutabelt at Sørøst-Asia er en grobunn for dyktige spillere. Denne kvalifiseringen er derfor en plass hvor vi har muligheten til å være med på å se hvilke spillere som potensielt kan være en av de neste stjernespilleren innenfor Dota 2-scenen.

Premiepotten til The International 4 har forøvrig steget til godt over 30 millioner kroner, og den har fortsatt to måneder på å fortsette å vokse.

Lurer du på hvem som skal kjempe i kvalifiseringene?
Dette er lagene som skal delta i The International i sommer »

Watch live video from BeyondTheSummit on www.twitch.tv

Siste fra forsiden