Vil lage FreeSpace 3

Kultserien kan gjenoppstå om utviklerne får viljen sin.

Amerikanske Volition har en stolt fortid, men er nok mest kjent for å stå bak de suksessrike spillseriene Saint's Row og Red Faction i senere tid. Den THQ-eide utvikleren har måttet takle nedskjæringer de siste årene, men det hindrer dem ikke fra å leke med en rekke konsepter - slik som inSANE i samarbeid med filmregissør Guillermo Del Toro.

FreeSpace 2 var noe av det lekreste på markedet da det kom.

I et nylig intervju med Nowgamer avslører en av studioets produsenter, Jim Boone, at de også lengter tilbake til røttene sine. De er nemlig en gjeng hos Volition som veldig, veldig gjerne vil fortsette kultserien FreeSpace.

– Du har ingen anelse hvor mye vi vil lage FreeSpace 3. Det er en gruppe mennesker her som hadde drept for å få utvikle det spillet. Jeg lagde en drøss av oppdrag til de to spillene selv, og kan ikke beskrive hvor mye jeg elsker dem. Det største problemet er at FreeSpace 2 ikke solgte særlig godt, sier han til nettstedet.

Spillserien har nok gått i glemmeboka for mange, men de to romskipsimulatorene høstet svært god kritikk da de ble utgitt på slutten av nittitallet. De kombinerte nemlig elementer fra klassiske spillserier i samme sjanger, slik som X-Wing og Wing Commander, med særpreg. Siden den tid har sjangeren så godt som forsvunnet helt.

– Min teori er at sjangeren «døde» fordi spillene kom på samme tidspunkt som Quake, og alle hadde begynt å venne seg til mus og tastatur. Før det, da vi lagde Descent-spillene, for eksempel, var det helt vanlig at folk eide joysticker. Siden den tid har analoge styrestikker blitt en del av standardkontrollerne for konsoller - uten at vi har sett nye, førsteklasses romsimulatorer til konsoll. Jeg føler det er en diger mulighet der, men mangler tallene til å underbygge det, sukker Boone.

Volition har mye å gjøre, og utvikler blant annet Red Faction: Armageddon.

Det ser altså ikke ut til å være interessen som holder et eventuelt FreeSpace 3 tilbake. I det moderne markedet må det likevel mer enn entusiasme og engasjement til for at et slikt prosjekt skal se dagens lys. Volition har også mange baller i lufta for øyeblikket, med både Saints Row 3, Red Faction: Armageddon og inSANE under utvikling. Tiden får altså vise om THQ ønsker å gjenopplive en kjent og kjær serie.

Lurer du på når nevnte spill kommer ut? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden