Blogg

Villedende Xbox 360-informasjon

Det siste døgnet har flere spillnettsteder kastet seg over tastaturene for å skrive om lanseringsdato og pris på Xbox 360, hentet fra nettbutikken Play.com. Hvorfor?

Nettbutikken Play.com er en av mange butikker som lar kundene forhåndsbestille varer til en forhåndssatt (eller villt gjettet) pris og lanseringsdato som verken utgiveren eller utvikleren av spillet er kjent med. Sist ut er Xbox 360 - den neste-generasjon spillekonsoll fra Microsoft.

På nettsidene til den profilerte spillbutikken blir vi informert om at konsollen vi bli solgt for £399.99 inkludert frakt. Til tross for at en av Xbox-hovedmennene, J. Allard, har gått ut med en antatt lanseringspris på 299 dollar. Nyhetshungrige nettsteder kaster seg over denne saken og publiserer nyheter med overskriftene: "Xbox 360-pris fastsatt?", "Xbox 360 blir like dyr som Xbox" osv.

Det mange kanskje ikke er klar over er at Play.com har et prisbestillingssystem som gjør at kunden som forhåndsbestiller varer, alltid vil få varene til lavest pris når produktene legges ut for salg. Hvis du forhåndsbestiller en Xbox 360 til £399.99 i dag, og det viser seg at den veil. prisen blir £240, så vil du få varen til £240. Med andre ord slipper Play.com å engste seg for å tape penger hvis Microsoft ikke vil lansere Xbox 360 til en lav pris likevel. Med andre ord har Play.com sannsynligvis kommet frem til en pris som er trygg for dem, i forhold til deres forhåndsbestillingssystem.

Tidligere denne uken gikk den profilerte butikken også ut med en lanseringsdato satt til 29. november 2005 - også dette til tross for at verken Microsoft eller deres Xbox-avdeling har bekreftet en konkret lanseringsdato. Det eneste vi vet er at maskinen blir tilgjenglig i november i Europa og USA. Si meg, hvilke av disse ordene forstår ikke enkelte spilljournalister: "lokkemiddel", "spekulasjoner", "rykter", "tullball" og "uoffisielt"? Er det et mål for nettsteder å svekke sin integritet fremfor å få mange (forvirrede) lesere?

Det kan godt hende denne datoen stemmer, og jeg skal heller ikke avkrefte om prisen stemmer også (selv om sannsynligheten for det er ytterst liten). Poenget mitt er at det er totalt unødvendige å lage en nyhetssak hver gang en nettbutikk kaster ut en vilkårlig dato basert på ren gjetting. Eller liker dere å til stadighet bli servert spekulasjoner, rykter og usannheter, for deretter å få den offisielle informasjonen som avkrefter alt det som tidligere har blitt sagt?

Siste fra forsiden