Anmeldelse

Virtua Cop: Elite Edition

Rydd plass i sofaen for en klassiker fra spillehallen med bleika hår og pistolhylster under armen. Spillkonseptet Virtua Cop er enkelt å forklare: Du er en purk. Du er bevæpnet. Du plaffer ned gangstere, og du ender opp med å føle deg blodharry.

Side 1
Side 2
Side 3

Så langt høres det altså ut som et knallspill. Det lover godt at SEGA har logoen sin på esken - tradisjonelt har de vært erkefienden til Sony, og ett av verdens mest tradisjonsrike og legendariske spillselskaper. I tillegg følger det med en vaskeekte lyspistol som skal gjøre det enklere å leke Don Johnson når du holder nachspiel.

Skyt først, spør siden
Virtua Cop har vært med på å skape miljø og god stemning i spillehallene siden starten på 90-tallet. Selve kabinettet var utstyrt med to lyspistoler som gutta brukte til å tøffe seg med og skyte skurkene som dukket opp på skjermen (nå svirrer forresten ryktene om at serien igjen skal prøve seg med oppfølgeren Virtua Cop 3). I bunn og grunn er spillene avanserte skytebaner hvor store mengder bad guys hopper, ruller, løper og kaster seg rundt i et tredimensjonalt miljø. Din oppgave som lovens håndhever er å kverke dem før de kverker deg. Et klassisk enkelt arkadekonsept som fungerer godt i sosiale sammenhenger, hvor spilletiden begrenses av hvor mange femmere du har i bukselommene. Når serien derimot flyttes over på TV-skjermen og inn i stua er det lett å se hvorfor spillehallene er i ferd med å tømmes for folk: Arkadespill er laget for å loppe kundene for penger, og det gjør de best ved å sørge for at spilleren dør med kynisk jevne mellomrom. Det er et visst konkurransemoment i å prøve å komme lengst mulig for en femmer, men når du faktisk kan stille inn antall credits i menyen blir Virtua Cops skjønnhetsflekker litt større: Spillet er enkelt å runde og blir fort slitent når den første opphisselsen over faktisk å kunne skyte på skjermen har lagt seg.

Virtua Cop: Elite Edition er en samle-DVD som består av lyspistolen G-con2, Virtua Cop 1 og 2 pluss en helt ny treningsbane i form av et skytegalleri. Lyspistolen er en snerten sak som ligger godt i hånda, selv om den kanskje er litt plastikk for vår smak. Før hver oppstart må du justere våpenet til TV-skjermen ved hjelp av en enkel sekvens hvor målet er å treffe bullseye på en skyteskive. For å få maksimal spillbarhet er det viktig å gjøre denne sekvensen grundig hver eneste gang. I tillegg til skyteknapp er G-con2 utrustet med retningsknapper (som sikkert kan være nyttige i andre spill), start og select-knapp pluss tre knapper for diverse funksjoner. Ladeknappen er så macho at du får gåsehud - et kontant slag mot undersiden av kolben fyller nytt bly i magasinet. Lyspistolen gir Virtua Cop en helt spesiell lystfølelse og du blir automatisk dradd mye mer inn i spillverdenen.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden