Vivendi og Valve avbryter samarbeid

Valve og Vivendi har begravd stridsøksen og kommet fram til at Valve sine spill, inkludert Half-Life 2 ikke lenger skal distribueres av Vivendi.

Valve og Vivendi har lenge vært hissige på hverandre, og de første søksmålene kom allerede i 2002, da Valve beskyldte Sierra (en underdivisjon av Vivendi Universal Games) for å selge lisenser av deres spill til internettkafeer og lignende uten å ha rettighetene til det. I tiden som har gått, har begge parter anklaget hverandre for å bryte ulike avtaler mellom de to selskapene, og vi har sett flere søksmål og motsøksmål.

Nå er konflikten tilsynelatende over. De to selskapene har inngått forlik, og som en del av dette har Vivendi gått med på å avslutte all produksjon og distribusjon av spill fra Valve. Dette inkluderer Half-Life, Half-Life 2, Counter-Strike og Counter-Strike: Condition Zero. Denne delen av avtalen vil tre i kraft 31. august. Det ser med andre ord usannsynlig ut at Vivendi vil gi ut Half-Life 2 for Xbox, med mindre de har inngått en særavtale om denne tittelen.

Mange spekulerer i om hvorvidt dette betyr at Valve nå vil stoppe å selge produktene sine i butikk, og i stedet fokusere fullt og helt på Steam-systemet sitt, men representanter for selskapet har uttalt at de jobber med å sikre fortsatt distribusjon av spillene sine i butikker. Flere detaljer vil følge på et senere tidspunkt.

Siste fra forsiden