War Thunder - lekkede dokumenter

War Thunder-spiller mente tank var urealistisk – lekket hemmelig militærdokument for å overtale utviklerne

Det skal heller ikke være første gang det har skjedd.

Challenger 2-vognen skal ikke være helt korrekt.
Gaijin Entertainment

En War Thunder-spiller kalt «Pyrophoric» var så misfornøyd med autentisiteten til en av tanksene i spillet at hen la ut et bilde av sikkerhetsstemplede dokumenter på spillets forum. Dette melder UK Defence Journal.

Bildet var av en slags brukermanual til Challenger2-stridsvognen, og hadde blitt redigert før det havnet på nettforumet. Flere deler var sladdet vekk, et merke der det sto «UK Restricted» hadde blitt krysset ut, og et stempel som hevdet at dokumentet ikke lenger var sikkerhetsklassifisert hadde blitt lagt til.

I innlegget med bildet skrev Pyrophoric at målet var å vise hvordan de forskjellige komponentene i stridsvognen hang sammen, og hva som var feil. Etter alt å dømme er Pyrophoric en del av den britiske hæren, og befinner seg i Tidworth. Der finner vi også regimentet som bruker nettopp Challenger 2-strigsvognene.

– Du setter oss i en vanskelig situasjon

Challenger 2-vognen.
Gaijin Entertainment

Nå er bildene fjernet av moderatorene, som kom på banen og forklarte hva som hadde hendt. De ba også instendig om at spilleren sluttet å dele disse bildene, siden de selv kunne havne i trøbbel.

– Vi har fått skriftlig bekreftelse fra det britiske sikkerhetsdepartementet om at dette dokumentet fremdeles er sikkerhetsstemplet. Ved å fortsette å dele det overskrider du «the Official Secrets Act» som det står på fronten av dokumentet – et overtramp som kan føre til 14 år i fengsel om man blir stilt for retten. Dette vet du allerede, siden du, som en person i tjenesten, har skrevet under på at du forstår dette lovverket og hvilke følger det kan få. Hver gang du legger ut dette, setter du oss (ansatte i Gaijin), spesielt britiske borgere, i en vanskelig situasjon, ettersom ikke-godkjent oppbevaring av beskyttede dokumenter er et lovbrudd, skrev administrator «Templar_» om situasjonen.

Interessant nok skal diskusjonen om Challenger 2-stridsvognen ha pågått i et par år allerede. I tråden på forumet har debatten som stridsvognen er autentisk nok vært aktiv siden 2019. Nå, etter lekkasjen spør enkelte om utvikleren Gaijin Entertainment har planer om å rette opp uregelmessighetene, men utviklerne svarer at de ikke benytter seg av kilder som er sikkerhetsstemplet.

Dette skal heller ikke være første gang at dette har skjedd, noe nettsamfunnsansvarlig «Smin1080p» nevnte i et innlegg i etterkant av fadesen.

War Thunder er et spill der spillerne slåss mot hverandre i militære stridsfartøy av ulike slag. Spillet ble gitt ut i 2013, og er tilgjengelig på Windows, MacOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X/S, og Shield Android TV.

LES OGSÅ: Derfor elsker mediene å frykte voldelige dataspill »

Siste fra forsiden