Warner Bros. puster nytt liv i Disney Infinity-utvikleren

Avalanche Software skal nå lage spill basert på Biler 3-filmen.

Skjermbilde fra traileren for Biler 3-filmen.

I mai i fjor måtte Disney Infinity-utvikler Avalanche Software stenge sine dører, som følge av Disneys beslutning om å ikke lenger publisere egne spill. Nå har utvikleren imidlertid fått en ny sjanse, men denne gangen er det Warner Bros. som trekker i tøylene.

Avalanche Software sto også bak Cars 2: The Video Game.
Disney

I en pressemelding skrev Warner Bros. Interactive Entertainment tirsdag at Avalanche skal stå for utviklingen av Cars 3 – eller Biler 3 på norsk – et spill basert på den kommende Disney Pixar-filmen med samme navn:

– Det er meg en store glede å ønske Avalanche Software velkommen til vår utviklerstall, og vi gleder oss til å jobbe sammen med vårt nye team, Pixar Animation Studios og [Disney] om å lage Cars 3 basert på den kommende filmen, fortalte David Haddad, president i Warner Bros. Interactive Entertainment.

Cars 3 utvikles for konsoller, men nøyaktig hvilke det er snakk om eller når vi kan vente oss spillet er foreløpig uvisst. Filmen har norgespremiere i september 2017.

Ingen Disney Infinity-planer

Avalanche Software har tidligere erfaring med å lage spill til Biler-serien, og skapte blant annet Cars 2: The Video Game i 2011. Siden den gang jobbet studioet utelukkende med Disney Infinity-spill, før det ble lagt ned i 2016.

Med Biler 3-spillet har det nå Warner Bros.-eide Avalanche fått lisens til å lage spill av Disney, noe som kan skape spekulasjon om hvorvidt Disney Infinity kan komme til live igjen.

Utvikleren har riktignok ikke uttalt seg om den kansellerte spillserien enda, og i og med at Warner Bros. eier Lego Dimensions – et annet «Toys to life»-spill – virker det lite sannsynlig at vi får se Disney Infinity 4.0 med det første.

Avalanches forrige Cars-spill fikk ros av vår anmelder.
– Et overraskende godt bilspill, skrev Audun Rodem »

Siste fra forsiden