Westwood-veteraner annonserer nytt strategispill

Grey Goo blander gamle ideer med ny teknologi.

Petroglyph/Grey Box

Petroglyph, en utvikler som ble grunnlagt av veteraner fra Command & Conquer-skaperne Westwood Studios, har annonsert sitt neste strategispill. Det heter Grey Goo, og skal lanseres på Steam i høst.

Spillet skal ifølge en pressemelding puste nytt liv i sanntidsstrategisjangeren, ved å blande klassiske spillmekanismer med moderne designverktøy og teknologi.

Noen overraskede dyr i spillets første teaser-film.

– Vi vil gjenskape noe av det som gjorde de tradisjonelle sanntidsstrategispillene så gode, mens vi samtidig tar til oss alt vi har lært siden. Grey Goo er en opplevelse inspirert av sanntidsstrategisjangerens historie, med innovative ideer og en fremtidsrettet ånd, sier produsent Ted Morris i en pressemelding.

Basebygging og taktikk

I likhet med Command & Conquer-serien byr Grey Goo på en kombinasjon av basebygging og taktisk krigføring. Spillet foregår på en fjern planet der menneskene forsøker å skaffe seg et nytt hjem – men de er ikke alene.

Spillets kunstige intelligens skal være basert på konsepter fra det amerikanske militærorganet DARPA. Ifølge pressemeldingen skal den reagere dynamisk på det spillerne gjør, i stedet for å være basert på avansert skripting.

Dette skal blant annet sikre høy gjenspillingsverdi, ettersom datamaskinen aldri vil gjøre det samme to ganger.

Som vanlig i denne sjangeren vår vi tre forskjellige fraksjoner, hver med sine egne unike egenskaper. I tillegg til menneskene stifter vi bekjentskap med en utenomjordisk rase ved navn Beta, som også prøver å overleve på planeten.

Den tredje fraksjonen kalles «the goo», men det er også alt vi vet om den. I virkeligheten refererer «grey goo» til et hypotetisk dommedagscenario, der verden i praksis spises opp av mikroskopiske nanomaskiner som bruker all tilgjengelig masse – inkludert oss – til å produsere en nærmest uendelig mengde kopier.

Spillet skilter med en omfattende, historiedrevet kampanje og, selvsagt, flerspiller over nettet. Mens du venter på at spillet skal komme ut kan du jo ta en titt på vår artikkel om Westwood-klassikeren Dune II, samt legge inn det Dune II-inspirerte Etherium i lista over spennende, kommende utgivelser.

Siste fra forsiden