Futuristisk strategispill inspirert av Dune II

I Etherium kjemper tre imperier om makten på en svært verdifull klode.

Franske Focus Home Interactive har annonsert et nytt sanntidsstrategispill. Det heter Etherium, og er under utvikling hos landsmennene i Tindalos Interactive. De har tidligere stått for et taktisk romspill som heter Stellar Impact.

Etherium beskrives som et futuristisk sanntidsstrategispill hvor tre imperier er låst i en blodig krig hvor det kjempes om å få kontroll over en fjern planet og månene rundt den. Grunnen til at planeten er så ettertraktet er etherium, et svært verdifullt stoff. Litt som i sjangerens pappa, Dune II, med andre ord.

Svært ulike fraksjoner

Hvert imperium skal ha sine egne unike styrker, svakheter, teknologier og spesialegenskaper. Et av dem kan for eksempel kontrollere klimaet, mens et annet har synske egenskaper. Når de møtes på slagmarken bringer de alle store hærer, bestående av alt fra infanteri og stridsvogner til skip og enorme kamproboter.

Du vil sannsynligvis velge en mer hensiktsmessig kameravinkel når du spiller.

Siden et av imperiene kan kontrollere klimaet skjønner du kanskje at været spiller en viktig rolle i spillet. Du kan for eksempel bruke en sandstorm til å komme deg usett inn bak fiendens linjer, eller utnytte deg av tykk is på en elv for å flanke motstanderen ved hjelp av stridsvogner.

Spillet skilter med en ikke-lineær kampanje hvor du selv får velge hvilket kontinent eller hvilken måne du ønsker å angripe. Variasjonen mellom miljøene skal være stor, og Focus mener dette vil tvinge deg til å tenke ut nye strategier underveis. Nettbasert flerspiller for opp til fire spillere støttes også.

Etherium skal etter planen lanseres i juni 2014, og kommer kun til PC.

Les også: Anmeldelse av Divinity: Dragon Commander
Les også: Stor utvidelse for Wargame: AirLand Battle

Siste fra forsiden