Windows-brukernavnet ditt kan hindre deg i å spille Grand Theft Auto V på PC

Problemet skal nå være løst.

Rockstar

Oppdatering 18. mars: Rockstar har rettet opp problemet, og det skal nå være mulig å spille Grand Theft Auto V uansett hva Windows-brukernavnet ditt er. Om du opprettet en ny Windows-konto for å få tilgang til spillet kan du beholde fremdriften din ved å overføre «GTA V»-mappen til din gamle konto.

På sine nettsider forklarer Rockstar hvor du finner mappen og hvor den må flyttes for å kunne spille videre på din gamle konto. Du kan følge veiledningen steg for steg her.

Opprinnelig sak følger.

Dersom Windows-brukernavnet ditt inneholder «uvanlige» bokstaver kan du få problemer med å laste ned, installere eller spille Grand Theft Auto V på PC. Rockstar har oppdaget den merkelige feilen og forklarer at bokstaver, sifre og symboler utenfor A-Z, a-z og 0-9 av en eller annen grunn skaper vanskeligheter for spillet.

På sine nettsider forklarer utgiveren at de jobber med å rette opp feilen, og tilbyr en midlertidig løsning for spillere som ikke har lyst til å vente. Hvis du oppretter en ny administratorkonto på PCen din som kun bruker vanlige bokstaver og tall kan du unngå problemet. Det nytter ikke å bare endre ditt eksisterende brukernavn.

Ved starte maskinen på nytt og deretter logge deg inn på den nye kontoen skal du kunne laste ned, installere og spille Grand Theft Auto V uten noen problemer. For spillere som velger den midlertidige løsningen advarer Rockstar at de ikke vet om det blir mulig å overføre fremdriften i spillet fra den nye kontoen til den gamle når problemet er fikset.

Grand Theft Auto V på PC lanseres i dag, og spillere kan blant annet glede seg til den nye videomodusen som lar deg skape dine egne filmer i Los Santos. I modusen kan du velge ut figurene du vil ha med i filmen og manipulere dem slik at de snakker eller utfører diverse handlinger.

I helgen fikk YouTube-kanalen «8-Bit Bastard» leke seg med videomodusen. Resultatet ble en Forrest Gump-inspirert film som du kan se nedenfor.

Siste fra forsiden