World of Warcraft

– World of Warcraft: Shadowlands er det raskest selgende PC-spillet noensinne

Den nye utvidelsen har solgt i et vanvittig tempo, sier Activision.

Blizzard

World of Warcraft holder koken ennå, mye takket være lanseringer av store utvidelser som holder på spillerne. Den seneste av disse har satt nye rekord, skal vi tro utgiveren.

I en pressemelding opplyser Blizzard Entertainment at den ferske World of Warcraft: Shadowlands-utvidelsen solgte i respektable 3,7 millioner eksemplarer bare på lanseringsdagen.

Dette skal gjøre utvidelsen til det raskest selgende PC-spillet noensinne, vel å merke dersom man godtar at utvidelsen kan kalles et spill i seg selv. Den forrige rekordinnehaveren skal være Blizzards eget Diablo III, som solgte i 3,5 millioner eksemplarer på slippdagen.

Populært spill

Blizzard

Ellers kan utvikleren opplyse at World of Warcraft generelt er mer populært enn noen gang. I løpet av månedene før lanseringen av Shadowlands og i tiden etter skal spillet ha nådd og bevart sitt høyeste antall månedlige spillere noensinne – sammenlignet med tilsvarende tidsperioder rundt samtlige av de tidligere utvidelsene.

Spillere skal også ha tilbragt mer tid i Azeroth hittil i år enn i den tilsvarende perioden av alle de 10 siste årene.

World of Warcraft: Shadowlands ble lansert den 24. november og er det åttende utvidelsen til nettrollespillet. Det lå i kortene at utvidelsen var populær allerede da det kom frem at forhåndssalget hadde overgått alt av tidligere utvidelser.

Shadowlands fikk god mottakelse, og her på verket slo anmelderen til med 8 av 10 poeng.

– Siden lanseringen 24. november har jeg hatt det utrolig mye moro med World of Warcraft: Shadowlands. Utvidelsen forteller en spennende historie, de nye områdene er stort sett imponerende og reduseringen av nivåtaket fra 120 til 60 har gjort det mer moro å spille igjen, skrev vår mann.

Les også: 10 tips for World of Warcraft: Shadowlands »

Spillrulett
132 har spilt i dag

Slår du dagens snitt?

Siste fra forsiden