Sniktitt

WRC 3

Vi befinner oss på Solberg Gård i Spydeberg, en helt alminnelig, grå oktoberdag. For de av oss som er litt over middels rallyinteresserte, er det få steder som kan skilte med samme Mekka-lignende status som nettopp dette stedet.

Side 1
Side 2

Endelig med på norske noter
Den største nyheten for oss her i lille Norge når det gjelder WRC3, er at vi endelig har fått en lokalisert versjon av spillet. Alle menyer og hele grensesnittet er nå oversatt til norsk, selvfølgelig også på lydfronten. Når du befinner deg i menyen eller i introduksjonen til et rally, er det stemmen til vår egen Henning Solberg som møter deg. Bak rattet på en illsint bil med flere hestekrefter enn den har godt av, er Cato Menkeruds (kartleseren til Henning) stemme det nærmeste du kommer en livbåt. Her er det bare til å gi tommelen opp, dette var kort og godt gøy.

Musikken i spillet er det etter sigende Primal Scream som står bak, men det er nå engang sånn med rallyspill - det er ikke musikken man legger merke til. Dersom du i det hele tatt har tid til å tenke over et slikt aspekt, burde varsellampene for hvor engasjerende spillet er begynne å blinke rimelig intenst.

Simuleringsmodellen i spillmotoren er oppgradert fra det vi har vært vant med i tidligere utgaver. Realismen i hvordan bilen oppfører seg under ulike forhold blir stadig bedre, men man har også forsøkt å bevare litt av spillfølelsen. Det skal tross alt ikke være helt umulig å kjøre rallybil, selv for oss som aldri har hatt muligheten til å sitte bak rattet i en. Det ble for lite tid til å få gjort en bedre analyse av hvordan spillet oppfører seg i forhold til sine største konkurrenter, men det bør forhåpentligvis bli mulighet for en nærmere titt på dette når vi nærmer oss slippet i slutten av november.

Dagens høydepunkt rent spillmessig var en duell mellom Thomas Alsgaard og Henning Solberg. Den gamle langrennskjempen har drevet med rally som en sidegeskjeft i flere år, men skal kjøre hele norgesmesterskapet i Gruppe N til året. Thomas valgte en Ford Focus RS, mens Henning satset på lillebrors Subaru Impreza. Hvorvidt det var treningsjuks som en følge av lokalisjonsarbeidet eller ren utklassering kjøremessig skal jeg ikke uttale meg om, men Henning dro iallfall i land en overbevisende seier på drøye to minutter.

WRC3 ser ut som et meget lovende bidrag i WRC-serien og det kan vel neppe klassifiseres som noen overraskelse dersom salgstallene overgår de fra WRC2. Det eneste savnet jeg sitter igjen med er at online-mulighetene som var diskutert tidlig i utviklingssyklusen ikke kom med i det ferdige produktet. Ryktene skal ha det til at det ikke er umulig at noe slikt vil bli sluppet som en tilleggspakke senere, men her gjenstår det bare å se hva som kommer ut fra bakgården til Evolution Studios. Foreløpig ser det iallfall ut til at nivået bør være tilfredsstillende for enhver sjangertilhenger.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden