Xbox 360 blir billigere

Microsoft kutter prisene

Alle tre Xbox 360-modellene får prisreduksjon på fredag.

Hvis du ennå ikke har tatt steget inn i den nyeste konsollgenerasjonen har Microsoft gode nyheter. De har nemlig sluppet en pressemelding om et nytt priskutt for Xbox 360.

Ny pris på toppmodellen blir 3195 kroner.

Den 14. mars reduserer Microsoft prisen på alle tre Xbox 360-modellene som er på markedet. Standardpakken Xbox 360 Arcade får en startpris på 1695 kroner, men leveres forsatt med bare 256 MB-minneenhet. Hvis du trenger litt mer plass leveres Xbox 360 Pro med en 20 GB-harddisk og du får også med et hodesett med mikrofon. Den nye startprisen for denne modellen er på 2295 kroner.

Xbox 360 Elite er den dyreste modellen og leveres med en harddisk på 120 GB, samt kabler for HD-oppløsning. Vil du ha denne må du nå bla opp 3195 kroner.

VG Nett har fått bekreftet at priskuttet er et bevist forsøk fra Microsoft på å fri til et større antall forbrukere. Med lavere pris håper de å selge flere konsoller til forbrukere som ikke har så veldig stort engasjement for spill.

Mattias Edlund er markedsansvarlig for Xbox 360 i Norden, og hevder det har vært planlagt strategi fra Microsofts side å sikre seg spillinteresserte først for så å ta over mer av massemarkedet. Han viser til salgstallene for Guitar Hero som en indikasjon på at Xbox 360 nå også appellerer til andre en bare den harde kjerne av spillere.

Det skal bli spennende å se om Nintendo eller Sony svarer på priskuttet.

Siste fra forsiden