Xbox 360 er offentliggjort

Etter uker med spekulasjoner og snikbilder har Microsoft nå tatt bladet fra munnen og fortalt oss alt vi ønsker å vite om Xbox 360.

Navnet på neste-generasjon Xbox fra Microsoft blir altså Xbox 360 - akkurat som ryktene har påstått i mange uker. Under et MTV-program i USA i natt, som forøvrig sendes i opptak på norsk MTV i kveld klokken 22, ble den for aller første gang avdekket til allmennheten. Og ikke overraskende er utseende er helt identisk med de snikbildene vi har sett den siste tiden.

Den nye maskinen vil få en utskiftbar front, som gjør at eieren kan endre det visuelle preget på maskinen akkurat slik han selv ønsker. Konsollen kan i likhet med PlayStation 2 stilles på høykant, eller legges ned. På innsiden av dekselet finner vi i hovedtrekk en PowerPC-basert prosessor fra IBM med tre symetriske kjerner - hvor hver av dem kjører på 3,2 GHz, 512 GDDR3 RAM, en grafikkprosessor på 500 MHz, et lydkort, en uttagbar og oppgraderbar harddisk på 20 GB og et trådløst nettverkskort.

En trådløs håndkontroller følger med, og inntil fire slike kan kobles mot maskinen. Disse drives primært av to AA-batterier, men en versjon som er oppladbar via USB-porten blir lagt ut for salg ved lansering. Den store knappen på midten av kontrolleren varsler om spillinvitasjoner og nytt nedlastbart innhold. Den gir deg også kjapp tilgang til maskinens hovedmeny. De sorte og hvite knappene er flyttet opp og bak, sammen med skulderknappene.

Et Xbox Live Silver-abonnement følger med på kjøpet, men dette abonnementet lar deg ikke spille når du vil og så mye du vil. For å gjøre det må du abonnere på Xbox Live Gold. Alle medlemmer med Xbox Live i dag, vil få overført kontoen som en Xbox Live Gold-konto.

Minnekortet som må kjøpes separat er på 64 MB, og dyttes rett inn i konsollen. Det vil også være tilgjenglig et spesialkamera, som kan brukes for å kommunisere med andre Xbox Live-medlemmer.

Xbox 360 vil være i salg før jul i Europa, USA og Japan, mest sannsynlig allerede i november, og mye tyder på at nordmenn kan godte seg allerede én uke etter amerikanere. 10-15 spill blir tilgjengelige på lanseringsdagen, blant disse finner vi Project Gotham Racing 3, Kameo: Elements of Power, Perfect Dark Zero, Call of Duty 2, Elder Scrolls IV: Oblivion, Dimitri, The Godfather, Gears of War, Tom Clancy's Ghost Recon 3, The Darkness, Rallisport Challenge 3 og Test Drive: Unlimited.

Titler som Tony Hawk's American Wasteland, Quake 4, Call of Duty 2, Need For Speed Most Wanted, Ghost Recon 3, Peter Jackson's King Kong, Madden NFL 06, Tiger Woods PGA Tour 06, NBA 2K6 og Saint's Row er også annonsert, men ikke bekreftet som lanseringstitler. Samtlige spill på Xbox 360 får støtte for 16:9-bredformat, 720p, antianliasing og HDTV.

Det er på nåværende tidspunkt ikke klart hva Xbox 360 kommer til å koste. For mer utfyllende informasjon om spillene, hardwaren og tjenestene Xbox 360 tilbyr, anbefaler vi denne artikkelen hos GameSpot

Siste fra forsiden