Xbox 360 får massivt Marvel-spill

Marvel har akkurat gitt Microsoft enerett på utgivelser av massive onlinespill basert på Marvel-universet. Det første spillet kommer eksklusivt på Xbox 360.

Et MMORPG fylt med superhelter er ikke noe nytt, vi har allerede opplevd det med det kritikerroste City of Heroes. Men det var uten Marvels samtykke, og utviklerne av City of Heroes ble tidligere i år saksøkt av Marvel fordi de hevdet det tillot folk å lage superhelter som minnet for mye om Marvel sine kopibeskyttede helter.

Nå har Microsoft sikret seg en eksklusiv rettighet til å utgi massive onlinespill med Marvel-heltene, og det første lanseres for Xbox 360. Marvel-universet inkluderer figurer som Spider-man, Hulken, Fantastic Four og X-men.

Microsoft har tidligere gått ut med flere ideer til massive onlinespill, og har uttrykt at det er blant deres største satsningsområde med neste generasjon konsoller. Mest fordi det vil styrke antall abbonenter til Xbox Live. Blizzard takket nei til å utvikle World of Warcraft til Xbox, men på E3 ble det annonsert en Xbox 360-konvertering av Final Fantasy XI.

Det bør nevnes at Sony på sin side har sikret seg lisensen til å lage spill basert på DC Comics-heltene, som inkluderer Superman, Batman og Sandman for å nevne noen. I juni bekreftet Sony planene om å lage et massivt onlinespill til PlayStation 3 basert på denne lisensen.

Det er foreløpig ikke annonsert noen utvikler for det første prosjektet.

Siste fra forsiden