Xbox 360 får Prey-demo

Åtte dager forsinket ble endelig Prey-demoen sluppet på Xbox Live Marketplace i går.

Det tok litt over en uke, men i går godkjente Microsoft endelig Xbox 360-demoen av Prey. Det betyr at alle med tilgang på Xbox Live Marketplace kan laste ned en gratis prøveversjon av spillet. Demoen inneholder de fem første brettene av enspillerhistorien, samt to "deatchmatch"-brett for flerspiller. Xbox 360-demoen veier 1,17 GB - men det er uklart hva som gjør den så mye større enn den meget populære PC-demoen på 450 MB.

Flere av de som har testet Xbox 360-demoen mener at PC-versjonen er hakket bedre visuelt. Samtidig er det like mange som mener det motsatte. Det er med andre ord tydelig at forskjellene versjonene i mellom ikke er så store.

Prey, fra 3D Realms og Human Head Studios, er et førstepersons skytespill der du spiller en amerikansk indianer som blir bortført av en bande uvennlige romvesener. Ved hjelp av spirituell kontakt med forfedrene dine får du overnaturlige egenskaper, som du må benytte deg av for å overleve den farlige situasjonen du er i. Eksempler på dette er "Spirit Walking", "Wall Walking" og "Deathwalk", som er manøvre du kan utøve i romskipet. Du er i flere tilfeller nødt til å tyde språket til romvesenene, for å skaffe deg forsprang i kampen.

Handlingen foregår om bord på romvesenenes skip, som er fylt til randen av ekle monstre og andre krek, som de har samlet sammen på sin ferd gjennom verdensrommet. Underveis møter du mange utfordringer, som ofte er relatert til triksing med tyngdekraften og såkalte portaler, som raskt tar deg (og fienden) til et sted til et annet. Omgivelsene er også levende og organiske, og utgjør dermed en ekstra trussel for spilleren. Prey kjører forøvrig på Doom 3-motoren, og tilbyr spektakulær grafikk.

Prey legges ut for salg til Xbox 360 og PC den 14. juli her til lands.

Siste fra forsiden