Xbox 360 ute i USA

Den "neste" konsollgenerasjonen har offisielt inntatt markedet; Xbox 360 har blitt lansert i USA.

Microsoft har nå lagt Xbox 360 ut for salg i USA, og gamere fra hele den vidstrakte nasjonen har gått mann av huse for å kjøpe den. Det fortelles om folk som har stått i kø i dagevis for å sikre seg en konsoll, av frykt for at butikkene ville bli utsolgt kort tid etter lanseringen. Det er for tidlig med offisielle salgstall, men skal vi dømme etter rapportene vi har fått, ser det ut til at den amerikanske lanseringen av Xbox 360 har vært en suksess til nå.

Ved en Electronics Boutique i Virginia var en person så desperat etter å skaffe seg Xbox 360 at han tok med seg våpen inn i butikken, og truet til seg to konsoller. Mannen har senere blitt arrestert, og butikken har blitt gjenåpnet (til glede for gamere i nærområdet). De to konsollene skal ha kommet til rette, men mye kan tyde på at politiet vil bruke dem som bevismateriale. De involverte butikkansatte skal, i følge Gamespot, være uskadd og i god form etter hendelsen.

Selv om gamere har tatt mot konsollen med vidåpne armer, er det ikke alle som er like imponerte. CNN har tatt en titt på Xbox 360, og konkludert med at konsollen er god, men ikke fantastisk. I artikkelen deres anbefaler de folk å vente med å kjøpe Xbox 360, og peker blant annet på at de fleste av lanseringstitlene ikke er særlig mye mer enn nye versjoner av dagens populære spill, men med bedre grafikk. Jevnt over er de likevel fornøyd med konsollen, og tror den har et svært godt potensial.

Det at Xbox 360 nå er tilgjengelig har også ført til at nettsteder og brukere har kunnet si sin mening om lanseringstitlene til konsollen, og førsteinntrykkene og omtalene som er ute nå ser jevnt over ut til å være positive. Kameo ser ut til å være den av de plattform-eksklusive lanseringstitlene det hersker mest uenighet om; i de omtalene som er publisert til nå har spillet fått alt fra 5/10 til 9/10.

De som liker å importere spill har (i følge nettstedet DarkZero) fått en gledelig nyhet fra Japan, hvor en nettbutikk har testet de amerikanske versjonene av Call of Duty 2, Condemned, Gun og Tony Hawk: American Wasteland og funnet ut at de fungerer på japanske Xbox 360-konsoller. Dermed virker det som det fortsatt er opp til utgiverne å bestemme om spillene deres skal være sonefrie eller ikke, og det ser ut til at både Activision og Sega går for sonefrie Xbox 360-spill, i alle fall inntil videre.

Den norske Xbox 360-lanseringen vil finne sted 2. desember. Her til lands vil konsollen lanseres sammen med 15 spill, samtidig som du kan laste ned en rekke små og store spill (og demoer) via Xbox Live.

Siste fra forsiden