Xbox - Enforcement Strike System

Xbox introduserer anmerkningssystem for å straffe dårlig oppførsel

Opplyser om hva spillere straffes for og hvor lenge de blir utestengt fra nettfunksjonalitet.

Microsoft

Xbox har avduket et nytt system for å straffe spillere som oppfører seg dårlig. Teamet kaller det et «Enforcement Strike System», som har som mål å gi mer klarhet rundt utestengelser for problematisk oppførsel.

Via sine nettsider forklarer Xbox at brudd på retningslinjer vil medføre såkalte «strikes», eller anmerkninger. Hvor mange anmerkninger spillere får avhenger av hva de har gjort, og hver anmerkning resulterer i utestengelser fra nettfunksjonalitet som flerspiller, chattetjenester og party-funksjoner.

Grafikken viser hvordan en spiller kan bli straffet gjennom det nye systemet.
Microsoft

Alle spillere begynner med null anmerkninger og kan få opptil åtte, som blir stående i seks måneder. Eksempler på ulike straffeutmålinger er én anmerkning for stygt språkbruk eller juks. Trakassering eller mobbing er to anmerkninger og såkalt «hate speech» – eller hatprat på norsk – gir tre anmerkninger.

En til to anmerkninger på rullebladet resulterer i en utestengelse på 24 timer. Deretter trapper straffen seg opp, til for eksempel én uke for fire anmerkninger, tre uker for seks eller et helt år for spillere som får åtte anmerkninger på rullebladet.

Du kan se hvordan systemet fungerer i bildet lenger opp i artikkelen.

Dave McCarthy, nestsjef for spillertjenester hos Xbox, påpeker at man fortsatt kan spille enspillerspill i løpet av utestengelsesperioden. Der regelbruddene er ekstra alvorlig, som for eksempel ved lovbrudd, kan Microsoft imidlertid slette hele kontoen og fjerne tilgang på spillene du har kjøpt.

Lanseringen følger et annet nytt tiltak for rapportering av dårlig oppførsel over stemmechat. Xbox Voice Reporting lar spillere ta opp 60 sekunder av det de oppfatter som brudd på retningslinjene for atferd. Opptaket sendes så inn til Xbox-teamet, som vil vurdere om de skal ta affære.

LES OGSÅ: Microsoft slår hardt ned på emulering på Xbox – bannlyser konsoller og kontoer »

Siste fra forsiden