Xbox One støtter ikke strømming ved lansering

Microsoft rekker ikke å legge inn Twitch-støtte før neste år.

Microsoft

Når Xbox One pryder de internasjonale hyllene i elektronikkbutikkene fredag er det ikke mulig å strømme spilling via Twitch. Dette fortalte Microsoft på sine nettsider tirsdag kveld.

Bare se, men ikke strømme

En applikasjon vil være tilgjengelig på konsollen ved lansering, men brukerne kan bare se på at folk spiller inntil videre. Riktignok kan man bruke Twitch-appen med Xbox Ones finurlige snap-funksjon, noe som gjrø at man kan se på andre spille mens man selv spiller. For de som er «achivement»-sultne er det sikkert også hyggelig å høre at man belønnes av å se på spillingen. Det loves at funksjonen vil være skikkelig på plass tidlig neste år.

Twitch-strømming må vente.

At Microsoft ikke greide å karre Twitch-strømming på bena før lansering er sikkert noe konkurrent Sony kan score en del godvilje på. PlayStation 4, som ble lansert i Nord-Amerika 15. november, lar nemlig brukerne enkelt strømme spillingen via tjenestene Twitch og Ustream allerede nå. Det er også mulig å bruke mikrofon og kamera i tandem med spillingen, noe som kan gjøre det hele mer personlig.

Ingen Xbox One i Norge før neste år

Xbox One kommer til Norge neste år.

Utsettelsen av Twitch-strømming betyr egentlig ikke så mye for oss i det norske markedet. Xbox One har fremdeles ikke fått en slippdato her til lands, selv om flere av våre nærmeste naboer kun er to dager unna å legge labbene på den nye konsollen. Kanskje kan vi strømme spillingen vår der når vi til slutt får konsollen en gang neste år.

I mellomtiden lanseres den konkurrerende konsollen PlayStation 4 her til lands 29. november. Vi er godt i gang med å grave i den kommende konsollens funksjoner og spill, og kan allerede rapportere om at Sony denne gang har fokuset fullt og helt på spill. Etter alt å dømme har Microsoft en bredere målgruppe i tankene.

Sist vi fikk prøve Microsofts neste konsoll grundig var under Gamescom-messen.
Les hvilket inntrykk vi fikk av Xbox One tidligere i høst »

Siste fra forsiden