Xbox-sjefen: – Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund?

Phil Spencer mener andre ting er viktigere enn høy bildefrekvens.

Nylig kunngjorte Forza Motorsport 7 er bekreftet å kjøre i 60 bilder per sekund, men dette er ikke nødvendigvis det viktigste, mener Xbox-sjefen selv.
Microsoft

Mange ønsker høyest mulig bildefrekvens når de spiller, og med lanseringen av nye Xbox One X kan dette idealet nåes i langt flere spill enn tidligere. Produsenten selv mener imidlertid ikke at bildefrekvens nødvendigvis er det viktigste.

I et intervju med nettstedet Metro nylig ble sjefen for Microsofts Xbox-avdeling, Phil Spencer, blant annet spurt om hvorfor selskaper som Microsoft og Sony ikke ser ut til å være spesielt opptatt av målet om 60 bilder per sekund i alle spill.

Phil Spencer.
Wikipedia

– Hvorfor bry seg?

Selv om denne bildefrekvensen ofte trekkes frem som et ideal av spillere selv, så ikke Spencer selv ut til å oppfatte dette som det aller viktigste.

– Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund? [...] Jeg er ikke uenig med deg, men det er en subjektiv mening at det er det eneste som teller, sa Xbox-sjefen i intervjuet.

Journalisten påpekte at folk merker om bildefrekvensen er lav, og at selv om man kanskje ikke klarer å identifisere problemet vet man at noe er galt, hvorpå Spencer ga følgende svar:

– Noen gjør kanskje det. Noen vil bare ha det moro med Lego Batman.

Xbox-sjefen pekte på at mange spillere ikke er spesielt teknisk anlagte og vet ikke forskjellen på 30 bilder per sekund og 60 bilder per sekund. Samtidig understreket han at «elsker» bildefrekvens, og at det på ingen måte er uvesentlig, med referanse til den Xbox-eksklusive Forza Motorsport-serien.

Han mener uansett at det ikke er hensiktsmessig å gå inn for å gjøre 60 bilder per sekund til standard, da det ikke vil være smart på pålegge spillbransjen slike krav, samt at bransjen uansett har et insentiv til å gi spillerne den beste opplevelsen.

Xbox One X har et stort problem, mener vår kommentator »

Siste fra forsiden