Xbox 360-salget øker

Xbox 360-salget øker

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Microsoft har kunngjort at de i løpet av det fiskale året 2009 (som regnes fra 1. juli 2008 til 30. juni 2009) har solgt 11.2 millioner Xbox'er. Dette er en økning på 29 prosent fra forrige år, da de fikk solgt unna 8.7 millioner. Med andre ord, forbrukerne kjøper Microsofts spillkonsoll som aldri før.

Likevel tjente den amerikanske IT-giganten mindre i år enn i fjor, tre prosent mindre for å være nøyaktig. Mye av årsaken til at de har tjent mindre, og trolig også noe av grunnen til at de har solgt mer, er at de har satt ned prisen på konsollen. Dermed tjener Microsoft mindre penger på hver solgte konsoll.

På tross av en nedgang i inntektene er det ingen grunn til å selge dine Microsoft-aksjer med det første. Avdelingen som er ansvarlig for Xbox 360 leverte et solid overskudd på 169 millioner dollar, og med flere konsoller ute på markedet kan vi trolig forvente økte inntekter på software-salg i tillegg.

(Kilde: totalvideogames.com.)

Microsoft Xbox 360 Premium

Microsoft Xbox 360 Elite

Microsoft Xbox 360 Halo 3 Special Edition

Microsoft Xbox 360 Arcade

Kommentarer (13)

Forsiden akkurat nå

Til toppen