Midsummer Studios

XCOM-veteraner lager utfordrer til The Sims

– De beste spillhistoriene er de spillerne skriver selv.

Illustrasjonsbilde hentet fra XCOM: Enemy Unknown, som Jake Solomon var sjefsdesigner på.
2K

TLDR

  • En gruppe XCOM-veteraner har dannet et nytt utviklerstudio, Midsummer Studios, som skal fokusere på livssimulatorer på linje med The Sims.
  • Studiosjef Jake Solomon forteller at arbeidet allerede er i gang med Midsummers første spill, med hensikt å omdefinere og bringe nytt liv til sjangeren.
  • Midsummer Studios har hentet inn 65 millioner kroner gjennom en investeringsrunde, og planlegger å bygge ut studioet med fokus på helse og velvære for sine ansatte.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Livssimulatorer gikk vel egentlig aldri av moten, men sjangeren likevel inne i en slags renessanse. EA pusler med et nytt The Sims, Paradox lager Life by You og Krafton holder på med Inzoi.

Stadig flere kommer til, og tirsdag avslørte en gjeng XCOM-veteraner at de har dannet et nytt studio som skal fokusere på nettopp livssimulatorer.

Midsummer Studios

I en pressemelding forteller Midsummer Studios, som det heter, at målet er å omdefinere og bringe nytt liv til sjangeren. Studiosjef Jake Solomon forteller at arbeidet allerede er i gang med Midsummers første spill. Han kan enda ikke avsløre noen detaljer, men visjonen er klar.

– De beste spillhistoriene er de spillerne skriver selv. Hos Midsummer lager vi livssimulatorer med fokus på dramatikken rundt moderne liv, hvor våre spillere vil skrive dype historier bare ved å spille og deretter dele de historiene med resten av verden.

Jake Solomon forlot Firaxis etter 23 år, med mål om å lage The Sims-lignende opplevelser.
Midsummer Studios

Både Solomon og Will Miller – medgrunnlegger av Midsummer – har lang fartstid fra Firaxis Games. Solomon var sjef for XCOM-serien, mens Miller er best kjent for sitt arbeid som sjefsdesigner på Civilization: Beyond Earth. De to var også sentrale i utviklingen av Marvel's Midnight Suns.

Da de forlot Firaxis tidlig i fjor var det for å «jage en ny drøm», slik Solomon forklarte det på Twitter. Siden har de fått med seg blant annet økonomisjef Nelsie Birch, samt Grant Rodiek som skilter med 18 år hos The Sims-utvikler Maxis på CV-en.

Midsummer har nå hentet inn 65 millioner kroner gjennom en investeringsrunde. Planen videre er å bygge ut studioet, med fokus på helse og velvære for sine ansatte. Når vi får vite mer om spillet det jobber med er foreløpig ikke klart.

LES OGSÅ: The Sims 4 er blitt gratis å spille »

Siste fra forsiden