Datakrigerne i King of Nordic

– «Zeptyy» og «wwww» kan vinne kampene på egen hånd

Daniel «zykes» Jensen i Datakrigerne håper de beste spillerne treffer i sesongpremieren av King of Nordic.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

King of Nordic sesong åtte er ferdig, og før man rekker å tenke seg om er sesong ni i gang allerede. I første episode av sesongen er det nok en gang Datakrigerne som skal ut i kamp mot resten av Skandinavia, dog med en litt annen lagoppstilling enn den som vant turneringen for noen uker siden.

Norge, Sverige, Danmark og Finland skal kjempe i ti episoder om hvem som er det beste Counter-Strike-landet i Skandinavia.

Spiller bare for å vinne

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Granit «Grante» Grajcevci
Stian Lundahl «chong» Andersen
Leif Eirik «zeptyy» Johnsen
Michael «wwww» Sandvik

Lagkaptein i Datakrigerne, Daniel «zykes» Jensen, åpner med å fortelle litt om sine nye lagkamerater på mikslaget.

– «wwww» er en spiller som skyter veldig hardt fra seg og har tidligere spilt i 1. divisjon i Telenorligaen. «Zeptyy» spiller til daglig for The Gatekeepers i 1. divisjon, der han har vist at han kan skyte hardt fra seg, og bære laget på sine skuldre. Både «Grante» og «Chong» er veldig gode spillere på en god dag, men er også lette å spille med i et lag, sier Jensen.

Siden laget er et mikslag, er det veldig viktig at alle spillerne treffer skuddene sine når sluttspillet kommer. Jensen forteller at det er et par spillere på laget som kan være ekstremt gode om de har dagen.

– Tror alle kan heve seg og vinne kampene for oss, men jeg tror spesielt «wwww» eller «Zeptyy» kan vinne kampene alene om skuddene sitter, og selvtilliten er på plass.

Selv om de allerede i kveld skal delta, har ikke laget kommunisert sammen siden de vant den norske kvalifiseringen på søndag.

– Vi har ikke snakket sammen siden kvalifiseringen på søndag, men vi spiller bare for å vinne. Vi har ingen spesielle planer eller spillestiler lagt for kvelden, forteller Jensen.

På spørsmål om hvem som blir den tøffeste motstanderen på fredag, er Jensen klar på at han ikke kjenner særlig til motstanderne, men forventer tøff motstand spesielt fra en.

– Svenskene blir desidert tøffest. Jeg vet ikke hvilke spillere vi møter fra de andre landene.

Jensen og Datakrigerne er jo det eneste norske laget som har lykkes i King of Nordic siden Gamer.no tok ansvar for kvalifiseringene, og han har følgende tips til spillere som ønsker å lykkes i turneringen.

Les også
777 og Cleanteens kjemper om EM-plass i kveld

– Jobb sammen og treff skuddene, samtidig som man har god kommunikasjon underveis i kampene. Samtidig må man holde hodet høyt, ha det gøy og treffe skuddene på dagen, avslutter Jensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 27. oktober.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden