Zombie-rollespill nærmer seg lansering

Ferdig med Wasteland 2 og klar for en ny, turbasert utfordring?

Rollespillet Dead State har vært under utvikling svært lenge, og har også vært gjennom en vellykket folkefinansieringskampanje. I den siste tiden har det vært å finne i Steams «early access»-bibliotek, men nå begynner den endelige lanseringen å nærme seg.

Et slott må være en ideell base i en postapokalyptisk zombieverden. Dette var imidlertid litt lite. (bilde: DoubleBear).

Utviklerne i DoubleBear Studios har nemlig annonsert at spillet skal lanseres den 4. desember i år.

Overlev i zombienes verden

Dead State er et rollespill med turbasert kamp og fugleperspektiv, satt til en verden der gatene er fulle av zombier og sivilisasjonen synger på siste verset. Du leder en gruppe overlevende, og må forsøke å holde dem i live i en åpen verden.

Uheldigvis er det ikke bare de vandøde som kan skape trøbbel for deg. Andre grupperinger kan angripe gruppen din for å få tak i ressursene deres, og forholdet mellom de ulike folkene i gruppen din kan også være fullt av konflikter.

Dead State fokuserer mye på samspillet i gruppen med overlevende. (bilde: DoubleBear).

Dessuten er det slett ikke alle som er de de gir seg ut for å være. Handlingen skal utvikle seg dynamisk basert på hvem du har i gruppen din og hvordan du forholder deg til dem.

Utviklingen ledes av Brian Mitsoda, som er mest kjent som skribent og designer for kultklassikeren Vampire the Masquerade: Bloodlines.

Med sin isometriske synsvinkel og turbaserte kamp vekker Dead State minner om en annen sterk rollespillutgivelse, nemlig Wasteland 2.

Men hvis du er lei av rollespill som henter inspirasjonen sin fra nittitallet kan du i stedet glede deg til Dragon Age: Inquisition. Det lanseres 21. november.

Siste fra forsiden