10tacle kjøper Outcast-skapere

Den tyske utgiveren 10tacle Studios har kunngjort at de har kjøpt opp hele elseWhere Entertainment, som blant annet står bak klassiske Outcast.

elseWhere Entertainment er et lite, belgisk utviklerstudio som ledes av spilldesigneren Yves Grolet. Studioet er mest kjent for arbeidet deres på det flotte actioneventyret Outcast. I tiden etter Outcast har de jobbet på diverse andre prosjekter, samtidig som de har bygd sin egen innovative grafikkteknologi som de kaller NeoReality.

Outcast (1999)

Nå som 10tacle Studios har kjøpt elseWhere, har studioet fått navnet 10tacle Studios Belgium. I tiden som kommer vil 10tacle bruke NeoReality-teknologien for å lage nye spill for både dagens og neste-generasjons konsoller, samt PC. 10tacle forteller at oppkjøpet av elseWhere var et viktig ledd i selskapets utvikling, og at de gleder seg til å få tilgang til (og hjelpe med å videreutvikle) NeoReality-motoren.

elseWhere-sjefen Yves Grolet er også fornøyd, og sier at nå som studioet hans har blitt en del av 10tacle Studios har de endelig fått tilgang på de ressursene de trenger for å utvikle grensesprengende nye spill. Med tanke på hvor flott Outcast var, er dette svært godt nytt for oss gamere.

Siste fra forsiden