15 europeiske land og stater går samlet ut mot gambling i dataspill

Peker ut «skin betting» og «loot boxes» som problemer.

Blizzard

I en signert erklæring sendt ut mandag kommer det frem at gamblingmyndighetene på tvers av 15 europeiske land og stater – i tillegg til den amerikanske staten Washington – ønsker å jobbe sammen for å jobbe mot nedbrytingen av skillet mellom gambling og dataspill.

De totalt 16 organene har ennå ikke gjort noe spesifikt sammen for å slå ned på praksis som de mener bryter disse grensene, men melder altså nå at de forplikter seg til å ta grep.

– Siden vi har en del felles prinsipper blir vi stadig mer bekymret over risikoen som oppstår i brytingen mellom gambling og andre former for digital underholdning, slik som dataspill. Vi har sett ting oppstå i dette området, slik som kontroverser relatert til «skin betting», «loot boxes», sosial casino-spilling og i spill myntet på barn som inneholder gambling-elementer, står det i skrivet.

De 15 europeiske landene og statene er Latvita, Tsjekkia, Man, Frankrike, Spania, Malta, Jersey, Gibraltar, Irland, Portugal, Norge, Nederland, Storbritannia, Polen, Østerrike. Den signerte erklæringen kommer som en følge av et møte som organene hadde nylig i løpet av årets utgave av Gambling Regulators European Forum.

Flere kontroverser

Den samlede fronten kommer etter noen turbulente år med økende kontroversielle saker som omhandler gambling og spill. Det ble det satt søkelys på «skin betting» i løpet av sommeren 2016 – en praksis der man kan gamble med kosmetiske gjenstander.

I fjor år kulminerte en generell misnøye til «loot box»-er i en vanskelig lansering for spillet Star Wars Battlefront II, som senere resulterte i at flere myndigheter verden over begynte å tenke på å regulere markedet. Nå nyligst har kortpakkene i FIFA Ultimate Team vært i søkelyset.

Det er etter alt å dømme denne typen praksis som gamblingorganene ønsker å bekjempe.

LES OGSÅ: Valve setter bremser på byttehandel og gambling »

Siste fra forsiden