20 år gammelt spill ser endelig dagens lys

Romskytespill har ligget på is siden 1993. Nå kommer det snart ut.

I 1993 dukket det opp sniktitter på et svenskutviklet, sideskrollende romskytespill ved navn Shenandoah. Spillet, som opprinnelig var under utvikling for Amiga, kom imidlertid aldri ut på markedet.

Nå har spillet fått et nytt navn, og droppet den gamle Amiga-plattformen til fordel for Windows-baserte PC-er. Den nye versjonen heter 1993: Space Machine, men selv om det har skiftet plattform skal det være akkurat det samme spillet som opprinnelig var under utvikling for Amiga.

Sideskrollende action i klassisk stil

Spillet er inspirert av klassikere som Gradius, R-Type og Xenon II, og lar deg velge mellom tolv romskip. Det skilter med 25 ulike våpen, hvert med tre nivåer, samt fem ulike verdener. Opp til fire spillere kan spille samtidig.

Ettersom dette er et ekte retrospill i stedet for et nytt spill med retrografikk har det kun 32 farger på skjermen samtidig. I de gamle sniktittene ble det snakket om et Alien Breed-aktig minispill og dataskapte angrepsbølger, men det gjenstår å se hvordan fullversjonen arter seg.

1993: Space Machine skal etter planen lanseres i løpet av 2014. Om det lykkes på Greenlight kommer det til Steam. Om du har sansen for sideskrollende romspill, men er ute etter noe litt mer moderne, kan du sjekke PS4-spillet Resogun.

Siste fra forsiden