2K Games gir ut The Darkness

Folkene bak Riddick er tilbake, denne gangen med et spill basert på tegneserien The Darkness.

2K Games har kunngjort at de vil gi ut The Darkness, fra den svenske utvikleren Starbreeze. Spillet er basert på tegneserien ved samme navn og kommer til Xbox 360 og PS3 den kommende vinteren. Opprinnelig var det Majesco som skulle gi ut dette spillet, men de måtte droppe tittelen etter at de havnet i økonomiske problemer.

Spillet beskrives som en blanding mellom et mørkt, moderne krimdrama og et skrekkspill med overnaturlige elementer, og utviklerne lover et intenst og ikke-lineært gameplay hvor handlingen sees fra førstepersons synsvinkel.

Spilleren får rollen som Jackie Estacado, en leiemorder for mafiaen. På hans 21-årsdag blir han imidlertid besatt av en eldgammel demonisk ånd kjent som The Darkness. Nå må han kjempe seg gjennom en hærskare av demoner og andre ugudeligheter, ved hjelp av kraftige våpen og overnaturlige egenskaper.

Handlingen foregår i New York og spillet kommer med ødeleggbare miljøer som foregår i skitne slumområder, dystre havneområder, mørke undergrunnsbaner og på toppen av høybygg. Miljøene bringes til live ved hjelp av Starbreeze sin egenproduserte grafikkmotor for nestegenerasjonsplattformer.

Siste fra forsiden