380 PS3-spill innen april

Sony har uttalt at det vil være 380 PS3-spill i salg innen utgangen av mars neste år.

Tidligere i måneden ble det klart at Sony har en rekke uannonserte titler på vei til PlayStation 3. Flere av dem utviklet av egne, interne utviklerstudioer. I forbindelse med et årlig møte for aksjeeiere har Sony-presidenten Kazuo Hirai lovet 380 spill innen april 2008:

– 200 butikkspill og 180 nedlastbare spill vil være utgitt for PlayStation 3 i løpet av nåværende år og innen neste mars, skal Hirai ha sagt til i et intervju med den japanske businessavisen Nikkei.

I følge analyseselskapet NPD Group, er det hittill i år solgt dobbelt så mange Wii-maskiner som PlayStation 3-konsoller i USA. I Japan selges det en PlayStation 3-maskin for hver tredje Wii-konsoll.

Mye tyder på at den enorme forskjellen i pris og spillutvalg er avgjørende. En PlayStation 3-maskin uten spill koster 600 dollar, mens Wii – inkludert Wii Sport – koster 250 dollar. I USA har Nintendo omlag 70 Wii-spill i butikken, mens utvalget til PlayStation 3 begrenser seg til 40 foreløpig.

– Attraktive spill er selve nøkkelen for å øke PS3-salget det neste året, forteller Sonys adm. direktør Howard Stringer.

På verdensbasis er det i følge Reuters 110 spill ute til PlayStation 3. 50 av disse selges eksklusivt gjennom onlinetjenesten PlayStation Store. Om alle de nevnte 380 spillene blir tilgjengelig i europeiske butikker er ikke kjent. Tradisjonelt er det mange spill som aldri ser dagens lys i vårt marked.

På konferansen ble det også kjent at Sony har som mål å doble antall leverte PlayStation 3-maskiner til 11 millioner enheter i løpet av første kvartal 2008.

Siste fra forsiden