Feature

Dette er Nintendo 3DS

3D uten briller

Nintendo lover håndholdt 3D uten briller.

Nintendo er nettopp ferdig med sin E3-konferanse, og som forventet var det den nye håndholdte konsollen 3DS som inntok rampelyset.

3DS kommer i rød og turkis variant.

To nye kontrollmetoder

Utseendemessig minner 3DS om en standard DS, men den øverste skjermen er 3,5 tommer bred, og leverer 3D-grafikk uten at du trenger spesielle 3D-briller for å kunne se effekten. Du kan selv justere hvor mye 3D-effekt du ønsker.

I tillegg til DS-ens vanlige trykksensitive skjerm og styrekryss kommer 3DS med to nye kontrollmetoder. Det ene er en bevegelsessensor, omtrent som den vi finner i visse mobiltelefoner og i Wii-kontrolleren. Den andre er en analog «stikke» som het «Slide Pad».

Nintendo skrøt også av at 3DS kan vise 3D-filmer, men var ikke klar til å kunngjøre noen spesifikke avtaler om filmdistribusjon til konsollen. Faktisk har 3DS også et innebygd kamera med to separate linser, som kan ta 3D-bilder.

3DS får også utvidede nettmuligheter, og kan kommunisere med andre systemer (og nettet) selv når den ligger lukket. Dermed kan den laste ned nytt innhold, topplister og mye mer fra nettet uten at du behøver å gjøre noe for det.

Kraftigere maskinvare

Selve maskinvaren skal også være forbedret kraftig fra DS og DSi. Nintendo demonstrerte blant annet et 3DS-eksklusivt Kid Icarus-spill, og grafikken holdt et nivå som minnet om det vi finner på Wii.

Ellers ble vi lovet et nytt Nintendogs-spill til 3DS (denne gangen også med katter), og Nintendo listet opp 20 utgivere som støttet konsollen med nye spill – fra Ubisoft til Konami.

3DS er dessuten fullstendig bakoverkompatibel med DS og DSi, så det blir ikke akkurat mangel på ting å spille når den kommer i salg.

Siste fra forsiden