3DS får regionlås

Nintendo bekrefter at importspill blir en umulighet.

Det har allerede blitt en del diskusjon rundt 3DS, god tid før den kommer ut. Først ble det ment at konsollen ikke takler den populære Unreal-motoren, senere fikk vi også høre at prisen på maskinen ble skrudd opp fordi den ble mer populær enn forventet, og det ble kranglet om hvorvidt 3D-effekten var skadelig for barn eller ikke.

Professor Layton vs. Ace Attorney Phoenix Wright blir et Japan-eksklusivt spill.

Blant de mer kontroversielle nyhetene finner vi også rykter om en angivelig regionsperre, og ifølge spillbloggen VG247 er denne nå offisiell.

De har snakket med Nintendo sentralt, som i en epost har bekreftet at Nintendo 3DS vil komme i tre ulike utgaver basert på regioner. Disse er tilsvarende som vi har sett i visse andre spillkonsoller, altså Japan, USA og Europa/Australia. Innhold fra en av disse regionene vil ikke kunne benyttes i maskiner fra en av de to andre.

Bakgrunnen for denne beslutningen skal være å verne om forbrukeren og kvalitetsikre produktene i større grad. Forskjeller i aldersgrenser mellom regionene, skreddersydd online-innhold og potensielle kompabilitetsproblemer nevnes blant annet som årsaker til den kommende regionlåsen.

En bivirkning av dette vedtaket er at spillutvalget i praksis blir smalere, ettersom noen spill kun utgis i visse regioner. Dermed blir importspill fra alternative regioner en umulighet, også på Nintendo 3DS.

Siste fra forsiden