A Plague Tale: Innocence slippdato

A Plague Tale: Innocence nærmer seg lansering – ny video viser spillets vakre, men grusomme verden

A Plague Tale: Innocence er et spill om en ung jente, som må beskytte både seg selv og sin lillebror under grusomme omstendigheter i Frankrike på 1400-tallet. Spillet ble først avduket under E3 2017, og nå har det fått en slippdato.

A Plague Tale: Innocence byr på en vakker, men grusom verden.
Focus Home Interactive

Via en pressemelding forteller utvikler Asobo Studio at spillet blir å finne på PC, PlayStation 4 og Xbox One den 14. mai. Det deler dermed lanseringsdato med Rage 2, uten at de to spillene kan sammenlignes på noen annen måte.

Et dystert eventyr

A Plague Tale: Innocence er satt til Paris under den blodige hundreårskrigen mellom England og Frankrike. Her møter vi Amicia og broren Hugo, som gjør det de kan for å unnslippe både ondsinnede soldater og skabbete rotter.

Vår skribent lot seg imponere av spillet da vi fikk se det for halvannet år siden, og han roste spesielt dets fokus på å løse gåter og utfordringer uten vold.

– Noe av det som vekket interessen min mer enn rottene, var imidlertid Plague Tales fokus på troverdighet når det kommer til hvilke kampmuligheter man har som Amicia. Hun er en modig jente, det er sikkert, men likevel en tenåring uten rustning, tunge våpen eller overnaturlig styrke. Med andre ord har hun null sjanse i møte med svære riddere, som betyr at man må finne andre måter å overvinne dem på, skrev Andreas Bjørnbekk den gang.

Videodagbok

Utvikleren tror ikke at alle blir like fornøyde med volden i spillet.
Focus Home Interactive

Ved siden av lanseringsdatoen delte Asobo det første innslaget i en serie med videodagbøker. Videoen – som du kan se øverst i artikkelen – tar spillere med bak utviklerteppet, og gir blant annet en grundig kikk på spillets dystre verden og de tøffe utfordringene som venter hovedfiguren Amicia.

– Å drepe voksne mennesker som et barn er ikke et harmløst tema. Kanskje vil de ikke blidgjøre alle, det forstår vi, men det spiller ingen rolle. Vi ville ikke vanne ut vår visjon, forteller David Dedeine, kreativ leder for spillet.

Flere videoer vil slippes etter hvert, men når de kommer har utvikleren så langt ikke avslørt.

Kingdom Come: Deliverance byr snart på nye middelaldereventyr.
Spillets tredje utvidelse lanseres i februar »

Siste fra forsiden