A Space for the Unbound

A Space for the Unbound-studioet mener det ble utnyttet av utgiveren sin

Utsetter spillet på ubestemt tid.

Toge Productions

Toge Productions og Mojiken Studio, partene bak eventyrspillet A Space for the Unbound, har gått knallhardt ut mot spillets britiske utgiver. Utviklerne mener de har blitt manipulert av PQube Games, og utsetter nå lanseringen på ubestemt tid.

I en uttalelse på Twitter forklarer Toge og Mojiken at utgiveren søkte om og mottok i 2020 et mangfoldstipend fra «en velkjent konsollplattform» – på bakgrunn av at utviklerne kommer fra Indonesia. PQube skal imidlertid ha unnlatt å informere om stipendet, og holdt igjen pengene som egentlig skulle ha gått til studioet.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Mangfoldstipendet var ment for å hjelpe underrepresenterte spillutviklere, spesielt under pandemien. I stedet for å gi pengene videre til utviklerne, som var meningen, skjulte PQube Games imidlertid detaljene om stipendet og brukte det som pressmiddel for sin egen økonomiske vinning.

Det var først i mars i år at Toge og Mojiken fant ut om stipendbevilgningen, og om PQubes planer om å bruke pengene til å dekke egne utgifter. Utvikleren har siden brutt kontrakten med PQube, men ettersom utgiveren nekter å gi tilbake rettighetene til spillet er A Space for the Unbound satt på vent.

I en uttalelse til nettstedet GamingOnLinux hevder PQube på sin side å ha gjort alt rett. Utgiveren mener i stedet at det er Toge Productions som gjentatte ganger har prøvd å endre på kontrakten, og at dette bare er et nytt forsøk på å få mer ut av situasjonen.

– Vi har gjort alt vi er forpliktet til i utgiveravtalen, og har støttet Toge Productions gjennom samtlige stadier av utviklingen og gjennom forsinkelser og andre vanskeligheter. Denne støtten har inkludert å tilby dem betraktelig mer penger – mer enn stipendbeløpet – for å støtte utvikling, portering og markedsføring.

PQube ville ikke si mer om striden, men lover å komme med en mer omfattende uttalelse etter hvert. Toge og Mojiken har for øvrig bedt spillfans om å ikke boikotte eller «review-bombe» andre PQube-spill, da dette går utover andre utviklere.

LES OGSÅ: Project Cars og Project Cars 2 forsvinner fra nettbutikker »

Siste fra forsiden