Activision stopper The Silver Lining

Advokatene slår til igjen

King's Quest-prosjektet er stanset etter åtte års utvikling.

The Silver Lining var et omfattende hobbyforsøk på å videreføre den klassiske King's Quest-serien. I motsetning til mange andre hobbyprosjekter av denne typen hadde utviklerne av The Silver Lining fått tillatelse av daværende lisenseier Vivendi Universal Games til å jobbe med prosjektet.

Eldre skjermbilde fra The Silver Lining.

Nå er det imidlertid Activision Blizzard som eier rettighetene til Sierras gamle eventyrspillserier, etter som Vivendi Universal og Activision slo seg sammen til ett selskap i 2008. Den opprinnelige avtalen mellom utviklerne og Activision Blizzard ble kansellert ett år senere, og det ble nye forhandlinger.

Disse skal ha pågått i flere måneder, og nå har Activision Blizzard kommet frem til at de ikke ønsker å videreføre lisensen utviklerne fikk av Vivendi Universal Games. Dermed er prosjektet stanset.

The Silver Lining har vært under utvikling av en gruppe King's Quest-tilhengere i åtte år. Spillet skulle egentlig bli lansert i episodebasert form, og den første episoden var klar for lansering til våren.

Utviklerne av The Silver Lining forteller at de setter enorm pris på all støtten de har fått underveis, men at det ikke er noe mer de kan gjøre. De håper imidlertid å kunne bruke teamet og ekspertisen de har bygd opp også i fremtiden.

Siste fra forsiden