All Points Bulletin står opp fra de døde

Men først skal det pusses opp.

Reloaded Productions, datterselskap av K2 Network og de nye eierne av All Points Bulletin, har nylig kunngjort at MMO-et blir gratis å spille når det slippes på nytt til neste år.

APB ble lagt ned drøye to og en halv måned etter lansering, og da Realtime Worlds solgte prosjektet i november var det mange som øynet håp om en relansering allerede før nyttår.

Nå ser det imidlertid ut til at vi må vente en stund, for Reloaded Productions har satt til side omkring seks millioner kroner til oppussing av spillet. De tar foreløpig sikte på å slippe APB i første halvdel av 2011.

Deler av spillets innhold ble aldri fullført eller lansert, og de nye utviklerne skal gi spillet en real renovasjon. Til å begynne med skal Realtime Worlds siste patch implementeres, den var stadig uferdig da selskapet gikk dukken.

Flere forandringer må også til før spillet kan fungere uten de opprinnelige mikrotransaksjonene og betalt spilletid, og det er i tillegg snakk om å legge til nye spillmoduser.

Det er foreløpig usikkert hvordan selskapet vil tjene penger på spillet, men ulike modeller er oppe til vurdering. K2 har flere gratis MMO-er på markedet; noen av dem selger spesialvåpen og ekstrautstyr for ekte penger, mens andre krever at du betaler for nytt utstyr når det gamle er utslitt.

APB-spillerne må nok fortsatt finne seg i å leve med mikrotransaksjoner, men K2 er opptatt av at APB skal være en god spillopplevelse for ikke-betalende spillere også, og regner med disse vil utgjøre rundt 80-90 prosent av brukerbasen.

Det ryktes at spillet vil gjenfødes under navnet All Points Bulletin: Reloaded, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

(Kilde: Develop, Rock, Paper, Shotgun)

Siste fra forsiden