«Alle» trodde at en ny Overwatch-figur skulle dukke opp, men Blizzard hadde andre planer

Jakten på Sombra er ikke ferdig ennå.

Denne koden ble funnet i en video for Overwatch Summer Games.
Gamedetectives

Dersom du vanker i Blizzards forum og Twitter-kanaler har du kanskje fått med deg at det skjer ting i Overwatch-land.

Den siste måneden har spillselskapet lagt ut kryptiske spor på alt fra forum til bildefiler og andre nettsider som peker mot en ny spillbar figur kalt Sombra. Det hele har blitt et ganske omfattende puslespill etter hvert, med dekoding av lydfiler gjemt i bilder og tekstlinjer gjemt i kodede ASCII-bolker.

Alternativ virkelighet

Dette bildet skjulte en lydfil.
Fiftyniner, gamedetectives

Slike såkalte ARG-spill, som står for alternative reality game, er noe som andre spillselskap har brukt for å lede spillere mot annonseringer av endringer tidligere. Valve har blant annet gjort det med Team Fortress 2 da de skulle avduke Mann vs. Machine-oppdateringen.

Blizzards variant begynner likevel nå å tære på enkeltes tålmodighet.

På begynnelsen av uken så det ut som om det hele var på hell. Et av de nyeste hintene var en forumoppdatering på spansk, som etter hvert bryter ned skjermen til en kode. Etter å ha gravd litt videre fant fansen ut at tråden fungerte som en nedtellingsklokke som tikket ned mot klokka 20:20 på tirsdag. Mange forventet at dette skulle bli øyeblikket der Blizzard avduket Sombra.

I stedet ble de ledet til en oppdatering på det allerede avdukede nettstedet amomentincrime.com. Nå virker det som om nettstedet laster inn noe. Så langt har lastingen nådd 5 prosent, der den ser ut til å ha stoppet. Ingenting håndfast har kommet ut av det hele ennå.

Hva nå?

Bildet som ledet mot amomentincrime-hintet.
Gamedetectives

Selvfølgelig ble en god del skuffet over at Sombra ikke dukket opp på tirsdag. Alt var duket. Som Kotaku skriver har mange reagert med å kaste inn håndkleet for godt, mens andre jobber febrilsk med å grave seg videre ned i kaninhullet.

Noen er mer oppgitte enn andre. Forumbruker «Ixidron» peker på at mye av meta-spillet er basert på venting.

– Vi har jobbet med dette i mer enn en måned, og vi har ikke funnet noe informasjon om Sombra, og vi har jobbet med dette så lenge fordi dere legger alt bak tidslåser med vilje, ikke fordi det er vanskelig å løse det.

Redditmedlem «Sombra_no_23» har på sin side begynt å miste gnisten, og vurderer å legge opp gravearbeidet.

– Det kan ikke bare være meg, men jeg forventet virkelig Sombra denne uken. Jeg liker disse ARG-greiene, men det griper meg ikke slik som det gjorde. Er det bare jeg som begynner å miste interessen for Sombra?, skriver personen i et innlegg.

Ingen vet helt hvem Sombra er ennå. Det er ventet at hun er meksikansk, og at hun har en eller annen knytning til Reaper. Hun skal være god på hacking og kryptografi, men stort mer vet vi ikke ennå.

Overwatch-studioet har hatt det litt gøy med fansen i det siste.
Se hvordan Blizzard leker med Overwatchs mest sarkastiske skrytepaver »

Siste fra forsiden