Alle trodde denne Super Mario World-glitchen var umulig å gjennomføre

«SethBling» gjorde det ingen greide før ham og satte verdensrekord.

Han greide det «umulige».
SethBling, YouTube

Én ting vi kan stole på er at «speedrunning»-miljøet med jevne mellomrom leverer imponerende videoer der de utnytter glitcher i spill – noen mer tekniske enn andre.

For eksempel har flere i miljøet spesialisert seg på glitcher som gjør det mulig å hoppe over store deler av spillet, og komme rett til rulleteksten – alt for å få en så bra tid som mulig.

Les også: Dette Super Mario Bros.-trikset lå urørt i nesten 30 år »

Super Mario World på under 5 minutter

I en relativt nyoppdaget Super Mario World-glitch fant en fyr kalt «Jeffw356» ut hvordan man kunne utnytte hvordan «sprites» lagre verdier i minnet, for så å bruke en glitch til å få spillet til å lese disse lagrede verdiene som kode. Gjør man dette på en spesifikk måte vil spillet hoppe til rulleteksten umiddelbart, allerede i første brett i Super Mario World. Slik kan man runde spillet på en rekordtid på under 5 minutter. Om du vil kan du kan lese en veldig teknisk gjennomgang av det hele.

Det eneste aberet, og grunnen til at dette ikke ble godkjent som en ny verdensrekord, er at «Jeffw356» gjennomførte det med en emulator – ikke på en reell Super Nintendo. Man trodde det var så å si umulig å få til.

I en video lagt ut på YouTube onsdag, som du kan se nederst i artikkelen, viser «SethBling» at det faktisk er mulig å gjennomføre dette på den faktiske konsollen med vanlig spilling i Super Mario World. Du kan se hvor komplekst det hele er, steg for steg. Seth hopper, plukker opp og henter ting i riktig rekkefølge for å få satt opp alt slik han må ha det, før han – til sin egen overraskelse – greier å få til det hele. Rekorden ble på 6 minutter og 2 sekunder.

Bare én dag etter greide han å gjøre det hele igjen på bare 4 minutter og 49 sekunder. Dette er nå den kjappeste tiden noen har greid å få til i Super Mario World med disse kriteriene.

Tidlig 2015 hadde speedrunning-miljøet sitt årlige veldedighetsmarathon.
I år kunne du se Pokémon ta over Twitch, og Ocarina of Time spilt i blinde »

«SethBling» går gjennom trikset, steg for steg. (Video, SethBling, Youtube)

Siste fra forsiden