Alt du bør vite om vår StarCraft-liga

Slik skal vi gjennomføre SteelSeries StarCraft Leage som starter i mars.

Dette er SteelSeries StarCraft League:

Vis mer

Konkurranseform: Liga
Premiepott sesong 1: 10 000 kroner
Premiepott sesong 2: 30 000 kroner

Tidsplan:

Kvalifisering til Premier Division: 8. mars.
Kvalifisering til Second Division: 9. mars
Oppstart liga: 17. mars

Regler:

Vi har to regelsett. Ett for samtlige turneringer på Gamer.no og et for denne konkrete ligaen.

Om tre uker går startskuddet for vår første liga her på Gamer.no. Etter en leseravstemning med over 1400 stemmer endte StarCraft II opp som vinner, og dermed er det duket for en spennende liga i minst to sesonger i det populære strategispillet.

Tre divisjoner

Ligaen får navnet SteelSeries StarCraft League og deles opp i tre nivåer: Premier Division, Second Division og Third Division.

Premier Division vil bestå av 16 deltakere og representere nivået med de aller beste spillerne. Her kjemper man om en premiepott på 10 000 kroner i første sesong og 30 000 kroner i andre sesong.

Premiepotten i første sesong fordeler seg slik.

1. plass: 4000 kroner
2. plass: 2500 kroner
3. plass: 1400 kroner
4. plass: 700 kroner
5. plass: 500 kroner
6. plass: 400 kroner
7. plass: 300 kroner
8. plass: 200 kroner

Det betyr at vi går bort i fra en enorm toppremie slik vi først annonserte. I stedet fordeler vi premiene ned til åttendeplass, slik at det er mer å spille om.

Kjemp mot Norges beste spillere

Fire norske spillere blir invitert til å spille i den gjeveste divisjonen. Disse er Jens «Snute» Waller Aasgard, Kristoffer «TargA» Marthinsen, Eik Johannes «Eiki» Nysted Grødem og Preben «Prebs» Johnsen.

Snute og TargA er begge velkjente navn i den norske scenen, og spiller på det høyeste nivået i StarCraft II i WCS Premier League i Europa. Nordmennene har vunnet Norges hjerter ved å slå de svenske stjernene gang på gang.

Eiki er ikke bare norgesmester i StarCraft II. Han imponerte også hele Europa da han hadde flere avgjørende seire i Nation Wars-turneringen, der Norge til slutt tok steget til toppen av podiet. Prebs er regjerende Gamer.no-mester etter å ha vunnet vår siste, store turnering.

De resterende tolv plassene i Premier Division avgjøres av en kvalifiseringsturnering lørdag 8. mars.

Meld deg på kvalifiseringen til Premier Division (8. mars) »

Les også
Anmeldelse:

To kvalifiseringskvelder i mars

Second Division splittes i to avdelinger med 16 spillere i hver. Her kjemper man om muligheten til opprykk til Premier Division. For å kvalifisere seg som en av disse 32 må man delta i en kvalifisering som arrangeres dagen etter kvalifiseringen til Premier League, altså søndag 9. mars. Det er tillatt å spille i begge kvalifiseringene om man ikke skulle kvalifisere seg til Premier League.

Meld deg på kvalifisering til Second Division (9. mars) »

Brackets i begge kvalifiseringene vil seedes ut i fra rangering på den europeiske stigen. Alle deltakere må derfor sørge for at de er registrert på SC2.no/ladder/ slik at vi kan hente ut detaljene når tiden er inne.

Third Division består av de som ikke kvalifiserte seg til de to øverste nivåene eller alle som bare har lyst til å delta i kampen om moro, konkurranse og selvsagt opprykk til Second Division. Påmelding til Third Division åpner når kvalifiseringene er avsluttet.

Kampkveld med show hver mandag

Ligaen starter mandag 17. mars og den første sesongen varer i ti uker. I samarbeid med SC2.no arrangerer vi kampkvelder for Premier Division hver mandag fra klokken 19:00-23:00. Her vil det være show, konkurranser og livekommentering av utvalgte kamper fra Premier Division. Castere og programledere vil blant annet bestå av James «James» Kildefelt, Eskil «Fearsome» Uggen og Prebs.

Kampene i Second Division og Third Division skal spilles på onsdager fra klokken 19:00-23:00. Ønsker du å prøve deg som caster og kommentere noen av disse kampene på nivå to og tre? Send en epost til SC2.no så hjelper de deg med å komme i gang og få kontakt med spillerne.

Etter at ligaen er ferdigspilt vil de åtte beste fra Premier Division til møtes i et sluttspill for å avgjøre hvem som klatrer helt til førsteplass. Det vil også være mekanikker hvor de åtte nederste i Premier Division møter de beste i hver avdeling av Second Division i kampen om å unngå nedrykk eller sikre seg opprykk. Tilsvarende sluttspill vil tre i kraft mellom Second Division og Third Division.

Spørsmål? Fyr løs i kommentarfeltet!

Vil du opprette din egen brukerstyrte turnering hos oss?
Bruk vårt åpne system til å lage cuper og ligaer i valgfritt spill »

Gamer.no er ansvarlig for gjennomføringen av ligaen, mens SteelSeries stiller med pengepremiene gjennom å være sponsor. SC2.no stiller med castere, administratorer og faglig veiledning.

Siste fra forsiden