Ambisiøst zombiespill til 360

Kan du overleve i en åpen verden full av vandøde?

Den unge utvikleren Undead Labs har kunngjort at de jobber med et zombie-overlevelsesspill som skal lanseres via Xbox Live Arcade. De har allerede fått Microsoft med som utgiver, og spillet har fått kodenavnet Class3.

Som i så mange andre zombiespill har zombieapokalypsen ført til sivilisasjonens fall. Du spiller en overlevende i en verden full av monstre, og vil du holde deg i live bør du slå deg sammen med andre overlevende.

Class3 foregår i svært åpne spillområder, og selv om det inneholder både skyting, nærkamp og bilkjøring er det ikke noe rent actionspill. Her må du designe og bygge din egen base og sørge for å samle inn ressursene du trenger fra de forlatte miljøene rundt.

Når de døde våkner.

Verden formes i sanntid basert på det du gjør, og hvordan du forholder deg til den stadig mer dødelige zombietrusselen. Spillet skal la deg svare på spørsmålet vi alle grubler på, nemlig «hva ville jeg gjort om zombiene tok over verden?»

Det at verden har gått under har noen fordeler også. Hvis du for eksempel ser en lekker sportsbil stå parkert i ei gate, er det jo ingen som hindrer deg i å ta den med deg hjem.

Spillet vil inneholde en lokal samarbeidsmodus, og kanskje også samarbeid over nettet. Planen er å utvikle konseptet videre til å bli et skikkelig MMO-spill. Dette ligger imidlertid lenger inn i fremtiden.

Den første versjonen kommer antakeligvis til neste år. Spillet utvikles under ledelse av Jeff Strain, som i sin tid har vært med å skape både World of Warcraft og Guild Wars.

Siste fra forsiden