Radikale forandringer i PES 2011

Ambisøst?

Her er de første detaljene om årets FIFA-konkurrent.

Konami har nå annonsert årets utgave av fotballspillet Pro Evolution Soccer, og planlegger store forandringer for å kunne matche FIFA på gressmatta. Utviklerne lover intet mindre enn de «mest radikale forandringene i spillets historie».

Skjermbilde fra teaser-filmen.

– Det er på tide at Pro Evoltion Soccer endrer seg. PES 2011 representerer det mest ambisiøse redesignet i seriens historie. Vi har jobbet tett med fansen for å finne ut hva det er med fotball som PES ikke klarte å formidle. Total frihet ble prioritert og helt nye animasjoner er et krav. PES 2011 klarer begge deler – faktisk er disse to elementene direkte lenket til hverandre. Selv om det nye spillet gjenkjennes som PES, er det også den mest radikale forbedringen noen gang, uttaler Jon Murphy som er leder for det europeiske PES-teamet til Konami.

Dette innebærer blant annet over 1000 nye animasjoner basert på mer enn 100 timer med «motion capture», mulighet til å spille Master League på nett, og et nytt system for kommentatorer i spillet.

Vanskelighetsgraden skal også ha blitt økt. Du kan ikke lenger regne med at spillets kunstige intelligens lar spillerne stå på pinne for deg, pasninger vil ikke automatisk gå til nærmeste spiller og du må reagere på farlige situasjoner. Konami skriver i pressemeldingen at en forbedret kunstige intelligens vil gjøre det vanskeligere å penetrere motstandernes forsvar.

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Hver spillers form vil dessuten synliggjøres gjennom en måler med informasjon om utholdenhet og pasningsstyrke og det vil angivelig straffe seg å la en fyr sprinte over hele banen. Tempoet i spillet kan variere, slik at du kan velge å bygge opp angrepet langsomt, for deretter å akselerere og spille ut motstanderen.

Spillerne gis også større ballkontroll med mulighet til å snu og skyte i tilnærmet 360 grader og finte med høyrestikken. Vi får også større valgfrihet med kontrollsystemet, i PES 2011 kan du selv bestemme hvilke knapper som skal gjøre hva.

PES 2011 slippes til PC, PS2, PS3, PSP, Wii og Xbox 360 i løpet av høsten 2010.

Klarer ikke laste video

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: Pro Evolution Soccer 2011

Siste fra forsiden