CES 2020 - AMD Xbox Series X

AMD brukte falsk Xbox Series X-tegning i sin CES-presentasjon

Modellen de brukte stammer ikke fra Microsoft.

Skjermbilde fra AMDs konferanse. Denne er altså falsk.
AMD

Da AMD sveivet igang sin pressekonferanse natt til tirsdag, dukket en 3D-modell av Xbox Series X opp som en del av presentasjonen. Denne nye modellen viste det mange tenkte var nye detaljer, slik som USB-innganger og HDMI-utganger. Du kan se utdrag av denne presentasjonen nedenfor.

AMD står for både prosessor og grafikkchip i den kommende konsollen, så det er egentlig ikke så overraskende at konsollen skulle kunne dukke opp i en presentasjon. Problemet er bare at konsollen de viste frem er falsk.

Som The Verge påpeker stammer modellen som AMD brukte her fra TurbiSquid.com – et nettsted som selger 3D-modeller av alt mulig rart, inkludert ikke-offisielle tegninger av kommende konsoller, tydeligvis.

– Xbox Series X-bildene som ble brukt under AMDs CES-konferanse stammer ikke fra Microsoft, og er ikke en presist fremstilling av designet eller egenskapene til den kommende konsollen, innrømmet AMD overfor nettsiden.

Dette er en ganske flau blunder, særlig med tanke på at det knapt er en måned siden Microsoft avduket Xbox Series X uten å komme med mange detaljer selv.

Både den nye Xbox-en og Sonys PlayStation 5 slippes mot jul 2020. Fra før av vet vi at begge konsollene skal droppe tradisjonelle spinnende harddisker og går for SSD-lagring. PlayStation 5 får et tredje generasjons AMD Ryzen og Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og ray tracing. Xbox går for en egen Zen 2- og Navi-prosessor fra AMD som er kjernen i det vi nå tipper er Series X. Denne skal tåle 120 bilder i sekundet og oppløsning på opp til 8K, og i likhet med PlayStation 5 vil den støtte ray tracing på maskinvarenivå.

Siste fra forsiden